tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Griffels, Penselen en Vlag & Wimpels uitgereikt

leave a comment »

Ludwig-met-ZGVanmiddag zijn in Amsterdam de Griffels, Penselen en Vlag & Wimpels uitgereikt. Het was extra feestelijk doordat het aantal Penselen en Vlag & Wimpels van de Penseeljury flink is uitgebreid. Dieptepunt van de middag was een panelgesprek over multiculturele aspecten van kinderboeken, dat zo’n aaneenschakeling van ongenuanceerdheid en gesmijt met cliché’s was, dat het Selma Noort in het verkeerde keelgat schoot en die werd door haar boosheid en poging om nuance aan te brengen de ster van de middag. Vond ik, in ieder geval. Ik kom er nog wel een keer op terug, op die discussie.

Veel blije aanwezige winnaars dus, alsook winnaars die ijlings kwamen aangesneld toen ze via sms en telefoon hoorden dat ze in de prijzen waren gevallen.

Fouten worden overal gemaakt; de winnaars zijn niet blij dat ik het laat zien, maar ik kan het niet laten, want het is ook erg grappig: in een van de begeerde Zilveren Penselen staat ‘Konijentango’ gegraveerd. Uiteraard zal dat worden rechtgezet, misschien in het najaar met de Gouden Penseel. Die zou echter ook kunnen gaan naar Ludwig Volbeda, die verguld was met zijn Zilveren Penseel, of een van de andere winnaars van zilver.

Graag feliciteer ik alle winnaars met hun Griffel, Penseel en Vlag & Wimpel!

Hier kun je alle winnaars vinden: https://www.cpnb.nl/nieuws/zilveren-griffels-en-penselen-uitgereikt. Daar kun je een pdf downloaden met alle info erin.

Konijentango

Written by Ted

20 juni 2018 bij 18:51

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: