tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Wij van AH adviseren AH

with 5 comments

AH520Albert Heijn brengt maandelijks een blad uit dat Allerhande heet en dat over het algemeen amusant is. Tegenwoordig hebben ze de Vraag van de maand, waarin een niet nader aangeduid persoon met een gewichtige vraag komt en ene Robin zoekt het dan uit. Echt veel moeite doet hij daar niet voor, of eigenlijk helemaal géén moeite, blijkt keer op keer. Afgelopen maand stond deze belangwekkende vraag in het blad: Hoe lekker en vers zijn bereide maaltijden?

Het antwoord is natuurlijk niet zo moeilijk: als een maaltijd recent bereid is, is-ie vers en als de maaltijd goed smaakt is-ie lekker. Maar de vlag dekt de lading niet, want in kleine letters staat onder de vraag: Zit er nou echt zo veel suiker, zout en vet in de vooraf bereide maaltijden?

Dat klinkt al interessanter. Maar ook het antwoord op díé vraag weet ik zonder het raadplegen van deskundigen wel: ja, er zit te veel suiker, zout en vet in kant-en-klare maaltijden. Maar met dat antwoord heb je nog geen bladvulling. Dus welke deskundigen zou Robin hebben gezocht om daar nu eens uitgebreid antwoord op te geven? Nou, ver heeft hij niet gezocht; hij heeft het gewoon gevraagd aan twee collega’s bij AH. Het antwoord is dan ook weinig verrassend: ja, de maaltijden zijn vers en smakelijk. En: We proberen suiker, zout en vet te reduceren, maar doen dat geleidelijk. Met andere woorden: de maaltijden zitten vol suiker, zout en vet.

Written by Ted

25 juni 2018 bij 11:04

Geplaatst in Diversen

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stiekem vind ik die maaltijden wel lekker!

  Rabarbara

  25 juni 2018 at 11:50

  • Beste Rab. ,het is te doen; door omstandigheden heb ik ze de laatste weken allemaal uit kunnen proberen; opvallend is dat ze of te slap van smaak of veel te zout en te vet zijn. Voor mij gaat er niets boven vers voedsel dat je in de keuken klaarmaakt. De vegetariërs komen er bij AH kant en klaar maar bekaaid af. Groet, Robert.

   Robert Kalma

   25 juni 2018 at 11:55

   • Vers bereid voedsel is inderdaad het lekkerst, maar de maaltijdsalades van de AH vind ik wel lekker. Daar had ik het over. Kant- en klaarmaaltijden koop ik nooit.

    Rabarbara

    25 juni 2018 at 20:16

 2. Wat goed weergegeven. Ik geniet er weer van; dankjewel! Robert.

  Robert Kalma

  25 juni 2018 at 11:50

 3. Suiker, zout en vet vinden wij lekker. Dat is overigens het rare van veel kant-en-klaar maaltijden: ze smaken vlak en opvallend ongekruid, en tóch zitten ze vol smaakmakers suiker, zout en vet.

  Ted

  25 juni 2018 at 12:52


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: