tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Van het gas af

leave a comment »

gasWe moeten van het gas af, en gauw. De gasprijzen zullen gaan stijgen om het gebruik van gas te ontmoedigen, alsof ze niet al jaren aan het stijgen zijn geweest, dus je mag ervan uitgaan dat de prijs flínk omhoog zal gaan. Of er tegelijk ook voldoende alternatieven zijn, valt te bezien. Vooral voor binnensteden, en dan met name die met historische betekenis, zullen de problemen niet 1-2-3 opgelost zijn.

Wie in een Amsterdams monument woont, is aan regels gebonden. In het geval van mijn huis is overal dubbel glas, behalve in de voorgevel, want daar mocht het niet vanwege de historische uitstraling. Wij kunnen dus niet optimaal isoleren omdat het domweg niet toegestaan is.

Wie mijn stukjes langer leest, weet dat ik heb geïnformeerd naar zonnepanelen op het dak. Dat bleek niet te mogen, ook vanwege het historisch karakter van het pand. Dus ook daar valt voor veel bewoners van oude binnensteden weinig te besparen.

Ik heb gehoord dat bewoners van historische binnensteden op voorstel van de overheid op gas zullen blijven stoken. Maar de gasprijs gaat dus flink omhoog en alternatieven zijn er niet. Het gevolg is duidelijk: nog meer bewoners zullen uit het centrum worden verdreven vanwege de onbetaalbaarheid van gasverwarming.

Written by Ted

26 juni 2018 bij 08:50

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: