tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Gierig

with 13 comments

gierigIn de nieuwe LZL staat onder meer een artikel over Ted van Lieshout als publieke intellectueel? Prijswinnares Danique Roestenburg stelt daarin: ‘We kunnen hem beschouwen als een tikkeltje arrogant, gierig en erop belust om in de publiciteit te komen.’

Gierig. Gierig? Ben ik gierig? Het voorbeeld dat wordt aangehaald is dat ik in de AH naar de servicebalie loop om bonuskorting die ik niet gekregen heb op te eisen en bereid ben om voor die luttele 90 cent in de rij te staan. Ik doe dat inderdaad zo nu en dan, maar niet uit gierigheid. Ik doe het omdat ik het gevoel heb dat ik op die manier opkom voor de belangen van consumenten in het algemeen. AH laat regelmatig bonusstickers zitten op producten die niet meer in de aanbieding zijn. Je denkt dan dat je korting krijgt, en besluit mogelijk om die reden het artikel te kopen, maar je krijgt helemaal geen korting en komt daar pas achter als je de kassabon controleert. Of je komt er helemaal niet achter, want je krijgt de kassabon niet meer automatisch mee. Op die manier verdient AH extra aan de klant en dat is ook de reden waarom die sticker er niet afgehaald wordt. Als ik daar net als zo veel mensen mijn schouders over op zou halen en mezelf te goed vind om in de rij te gaan staan voor een paar dubbeltjes, gaat AH gewoon door met dit soort praktijken.

In het verleden heb ik me er wel over verbaasd dat mensen het principe dat ik korting wil hebben als die wordt voorgespiegeld een vorm van gierigheid vinden. Ik zou haast willen zeggen: waren er maar meer mensen zoals ik die in de rij gaan staan om korting op te eisen, maar dat zou een tikkeltje arrogant overkomen. 🙂

Written by Ted

31 juli 2018 bij 08:27

Geplaatst in Diversen

13 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Voor een paar dubbeltjes loop ik ook naar de klantenservice. Andersom geeft AH mij een boodschap niet mee als ik een paar dubbeltjes te kort kom. Lijkt me niets met gierig van doen te hebben.

  Huib

  31 juli 2018 at 08:37

 2. Ik ging naar een nieuw filiaal van AH en daar kreeg ik het product gratis mee toen bleek dat de bonussticker er niet maar de korting wel af was gehaald. Zo zou het eigenlijk overal moeten.

  Ted

  31 juli 2018 at 09:08

 3. Oei, denk om je hart Ted – ik sluit me trouwens aan in de balierij van zeurenden – het motto van Appie is -wij blijven op de kleintjes letten- maar voor appie geldt ook -vele kleintjes maken een grote- of te wel een grote volle knip als ze bonuskorting(en) niet verrekenen. Zelfs bij ondergetekende vrek gaat gewoon iedere week de kassabon onder de loupe hoor.

  Wout

  31 juli 2018 at 09:39

 4. Niks van aantrekken, je bent gewoon leuk en niet gierig.

  Madosti

  31 juli 2018 at 09:50

 5. :-)))

  Beatrijs

  31 juli 2018 at 10:01

 6. Persoonlijk vind ik het ook wel een tikkeltje arrogant van die schrijfster om een ander publiekelijk als arrogant en gierig te bestempelen.

  Kathleen

  31 juli 2018 at 22:02

  • Maar ik ben wel een tikkeltje arrogant en ik ben zzp-er, dus ik zoek graag de publiciteit, en om nou te zeggen dat ik met geld smijt, nee.

   Ted

   31 juli 2018 at 22:29

 7. Ha Ted.
  Ik ben er één. In mijn ogen is gierigheid een deugd. Net als de andere twee vermeende slechte eigenschappen.
  Keep up the good works. Ik sta ook gerust in de rij voor een volledig in rekening gebrachte bonuskomkommer.

  Wellicht tot ziens in de rij. Je herkent me aan dat ik niet rook en geen bloemen afreken. Maar met mijn bonnetje in de aanslag sta te wachten.

  Groet,
  Frank Bloem

  Frank Bloem

  1 augustus 2018 at 14:55


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: