tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Jos B.

with 3 comments

daderNiets veranderlijker dan iemands identiteit. Tot afgelopen woensdag was hij een grote onbekende, daarna onder de naam Jos Brech zowat de meeste bekende persoon op aarde, en nu hij is opgepakt in Spanje heet hij Jos B.

Toen hij gezochte was mocht iedereen zijn naam weten en hoe hij eruitzag, en nu hij is opgepakt valt hij onder een zekere mate van wettelijke bescherming: zijn naam mag niet voluit genoemd worden en hij wordt op foto’s onherkenbaar gemaakt, omdat een verdachte onschuldig is tot zijn schuld is bewezen.

Wat een raar systeem! Doordat B. overal in het nieuws te zien is geweest is een normaal leven voor hem onmogelijk geworden. Ook als hij onschuldig blijkt te zijn, komt het met hem nooit meer goed.

Written by Ted

27 augustus 2018 bij 00:54

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dit is nou wat je noemt Social Media vandaag de dag – denken doen mensen zelf amper nog en bijna alles is sensatiezucht – hoorde die vreselijk kwal van P.R. de Vries ook nog op radio 10 vanochtend – als je van iemand (misschien) toch enige nuance mag verwachten………nee dus. Al net zo botergeil dat ie vandaag weer volop in de media gehaald wordt. PS: nee: ik twitter en face amper – ik zal dus wel gruwelijk ouderwets zijn. Maar ik kan gelukkig nog (na)denken. Jos B. is nog altijd verdachte beste mensen – geen schuldige!

  Wout

  27 augustus 2018 at 10:17

  • Je moet Peter R. wel nageven dat hij werkelijk overal op komt draven. Waar hij de tijd vandaan haalt om overal te verschijnen, daar zou eens een diepgravend onderzoek naar moeten worden ingesteld. 🙂

   Ted

   27 augustus 2018 at 12:06

 2. De NRC hield het de afgelopen week keurig bij Jos B.

  Margreet

  27 augustus 2018 at 16:01


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: