tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast gelanceerd!

leave a comment »

DGVP_logoEr is vandaag een leuk initiatief van start gegaan:

De Grote Vriendelijke Podcast is de naam van de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. De maandelijkse podcast is een initiatief van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) en wordt opgenomen in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem.

In de onafhankelijke podcast bespreken Maliepaard en Friso maandelijks enkele nieuwe kinderboeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Ook ontvangen zij een gast met wie ze uitgebreid ingaan op diens werk. Dat kan een schrijver zijn, maar ook een illustrator of vertaler. Het duo richt zich tot een volwassen publiek en hoopt met de podcast de breedte van de Nederlandse jeugdliteratuur te laten zien. Bas Maliepaard: “Er verschijnen veel interessante en boeiende kinderboeken en daar is relatief weinig aandacht voor in de reguliere media. Wij willen met dit nieuwe platform ons enthousiasme over jeugdliteratuur met anderen delen.”

Om feestelijk van start te gaan, staan er vanaf vandaag – aan de vooravond van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) – meteen twee afleveringen van De Grote Vriendelijke Podcast online. In de ene uitzending is Theo Thijssen-prijswinnares Bibi Dumon Tak te gast. Zij is vooral bekend van haar non-fictieboeken over dieren. Vandaag verschijnt er voor het eerst een dichtbundel voor kinderen van haar hand: Laat een boodschap achter in het zand (Querido).

Jacques Vriens komt in de andere aflevering vertellen over zijn nieuwe boek Code Kattenkruid (Van Holkema & Warendorf), dat 26 september uitkomt en waarin euthanasie het belangrijkste thema is. Vriens schreef veel boeken over geschiedenis en school, die nog steeds erg populair zijn bij kinderen, maar gaat ook controversiële maatschappelijke onderwerpen niet uit de weg.

De Grote Vriendelijke Podcast is te vinden opwww.degrotevriendelijkepodcast.nl en alle grote podcastplatforms, waaronder iTunes, Apple Podcasts en Stitcher. Vanaf begin 2019 is de GVP ook op Spotify te beluisteren.

Meer informatie: www.degrotevriendelijkepodcast.nl. Voor interviewverzoeken, beeldmateriaal of vragen: info@degrotevriendelijkepodcast.nl.

Written by Ted

19 september 2018 bij 10:24

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: