tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Schrijver op school? De Schrijverscentrale!

leave a comment »

schrijverscentraleDe Kinderboekenweek duurt eigenlijk alweer zo’n drie weken; het kan net zo goed de Kinderboekenmaand gaan heten, of beter nog: de Jeugdboekenmaand, want waarom beperken tot het basisonderwijs?

In de afgelopen weken zijn honderden bezoeken afgelegd door schrijvers en tekenaars aan scholen, bibliotheken en theaters. Veel van die bezoeken kwamen tot stand door bemiddeling van de Schrijverscentrale. Die organisatie kun je bellen of mailen als je een schrijver of illustrator op bezoek wilt hebben. Als je weet welke auteur je wilt hebben, dan zoeken zij voor je uit of die beschikbaar is, en weet je niet precies wie het meest geschikt is voor het optreden dat jou voor ogen staat, dan kunnen ze adviseren. Daar zijn ze in gespecialiseerd.

Het voordeel van de Schrijverscentrale is dat je eenmalige of kortdurende bezoeken kunt boeken: er komt een beroemde schrijver of tekenaar naar school. Wie dat goed voorbereidt houdt er een feest aan over, want kinderen vinden zo’n schrijversbezoek leuk en gaan de boeken van die auteur lezen.

Voor mij als schrijver is het aantrekkelijk, omdat ik per uitnodiging kan bekijken of ik die aanneem. Meestal zit ik thuis aan een boek te werken – wat ik fijn vind – en zo nu en dan ga ik er op uit om een school te bezoeken, een fijne afwisseling! Andere schrijvers vinden het juist fijn om voor langere tijd verbonden te zijn aan een school. Net zoals er scholen zijn die het prettig vinden als een auteur gedurende enkele maanden wekelijks een dag op bezoek komt om met kinderen te werken. Voor hen is er: de Schoolschrijver.

Written by Ted

17 oktober 2018 bij 07:24

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: