tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De Zaak Winterwortel

with 15 comments

winterpeenSommige mensen vinden mij gierig omdat ik wel eens naar de klantenservice loop om geld terug te halen waar ik recht op heb. Die mensen zullen bij dit stukje denken: zie je wel hoe gierig Van Lieshout is? Wat fijn toch dat ik het vermogen heb om daarvoor te oordelen!
Ikzelf heb een hoger doel: ik doe het voor het heil der natie.
Beduvelt Albert Heijn zijn klanten of gaat het om een toevallige fout? Toeval zou het zijn als het soort “foutjes” als hieronder met enige regelmaat in het voordeel van de klant uitvallen, maar dat is nagenoeg nooit het geval.

De Zaak Winterwortel!

Ik reken graag af bij de zelfscankassa en vind het handig als alle producten dan voorzien zijn van een prijssticker, zodat ik alles alleen nog maar langs de scanner hoe te halen.
Toen ik de sticker haalde voor een winterwortel zag ik dat die volgens het schap 55 cent kostte, maar volgens de sticker 65 cent. Nu wil ik best 65 cent betalen voor een peen, maar niet als er staat dat-ie 55 cent kost. Dat dubbeltje extra kan me niks schelen, maar die wortel is wel 20% duurder dan staat aangegeven en dat vind ik bedrog.
Ik maakte een foto, waarop een medewerker van AH kwam aanhollen om me verder fotograferen te beletten. Hij zei dat ik dat dubbeltje bij de kassa vanzelf weer terugkreeg, maar ik geloofde daar niks van. En inderdaad: de kassa rekende gewoon 65 cent en ik kreeg helemaal geen dubbeltje terug. Dus ik ben het hoogstpersoonlijk bij de klantenservice gaan halen: ik liet de foto zien, zodat niemand naar het schap hoefde te lopen om het te controleren, maar dat had niet gehoeven, want ik kreeg zonder enige verdere discussie tien cent.

Nu vinden velen mij dus een zeikerige gierigaard vanwege dat duppie en AH vinden ze zielig en lief.

AH heeft 1000 filialen in Nederland. In elk filiaal worden per dag naar schatting 30 winterwortels verkocht aan mensen die niet merken dat ze een duppie te veel hebben betaald of geen zin hebben om 10 cent terug te halen bij de klantenservice. Het voordeel voor AH is 10 cent per peen, maal 30 is 3 euro, maal 1000 filialen = 3000 euro winst x 365 dagen per jaar = een profijt van €1,095.000,-. En dat alleen nog maar voor de afdeling winterwortels!

Written by Ted

30 oktober 2018 bij 07:15

Geplaatst in Diversen

15 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Uw streven is nobel en grappig!
  Ik geloof echter niet dat er het hele jaar door winterwortels in de schappen liggen 😉

  Marie Everard

  30 oktober 2018 at 07:42

 2. Ik heb eens een zakje met één American cookie gekocht. Daar zat de prijssticker op voor twee cookies!

  Richard Thiel

  30 oktober 2018 at 07:48

  • Ik vind het wel het toppunt van zelfbeheersing en gematigdheid: een zakje kopen met maar één koekje. – Enfin, ik geloof dat jij met paaseitjes minder gedisciplineerd bent, is het niet?

   Ted

   30 oktober 2018 at 07:55

   • Misschien moet je eens gaan kijken hoe groot die koekjes zijn. Daar eet je er echt maar een per dag van. En ze zijn meestal maar een dag houdbaar.

    Qua paaseitjes kan ik me aardig beheersen. Ik eet er wel meer dan een per dag, maar ze zijn ook een stuk kleiner.

    Richard Thiel

    30 oktober 2018 at 08:32

 3. Ted genomineerd voor de Nobelprijs micro economie!

  sonja

  30 oktober 2018 at 08:22

 4. Het erge is dat je vervolgens met je tien cent in de hand staat en dat de medewerkers gewoon een volgende klant helpen alsof er niets aan de hand is.
  Eigenlijk zou je dan moeten zeggen, ik krijg nog €1,094.999,90 van u. Ik opereer in naam van alle gedupeerden. Maar dat bedenk je natuurlijk meestal pas achteraf.

  Frank Bloem

  30 oktober 2018 at 08:38

 5. Eigenlijk , om het af te maken zou je een paar uur later moeten controleren, kijken of het gecorrigeerd werd… (En ik ben van België ha, het kan nog erger dus)

  111verhalen

  30 oktober 2018 at 08:53

  • Eh, ik heb van een bepaald product een zakje bewaard om op een latere datum te kijken of de prijs werkelijk is wat ze zeggen dat-ie is. Het gaat om een product in de reclame dat als het niet in de reclame is volgens opgave peperduur is.

   Ted

   30 oktober 2018 at 09:27

 6. Zakkenvullers zoeken? Zo zinvol!
  Zorgvuldige zielsverwanten zoals zender zijn zwaar zeurende zuurpruimen zonder zicht zat.
  Zij zijn (zachtst zeggend) zanikende, zelfingenomen ‘zeikerds’…

  madosti

  30 oktober 2018 at 10:40

 7. Groot gelijk Ted. Een Willie Wortel zijn ze niet altijd bij Appie. Heb zelf jl. vrijdag E2,36 teruggehaald – gehakt was in de reclame met 2 voor E5 die week – bleek er door een iemand een verkeerde soort gehakt tussen te zijn gelegd – zag ik zelfs bij de kassa nog niet maar wél bij kassabon korting kontrole thuis. Kreeg zelfs nog te maken met een grote zuurpruim bij het terugvorderen van het teveel betaalde. Dit heet volgens mij wel op de kleintjes letten hoor, ooit een slogan van Appie….toch? Eet smakelijk.

  Wout

  30 oktober 2018 at 12:19

 8. Kan dit niet aan de grote klok worden gehangen? Het overkomt mij nl ook erg vaak en ik heb de indruk dat het geen toeval meer is.

  Jet

  30 oktober 2018 at 12:38

 9. Staat daar nu ruim 1 euro?

  Co

  30 oktober 2018 at 18:07


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: