tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Nachtmerrie

with 2 comments

Toen ik jonger was droomde ik vaak dat ik op reis was, haast had, in de verkeerde trein zat, nooit aankwam. Ik droomde ook regelmatig dat ik op straat liep en merkte dat ik bloot was en niet snapte waarom ik niet even een broek had aangetrokken.

Tegenwoordig word ik soms om kwart over twee in de nacht wakker en merk dat ik in mijn hoofd aan het zingen ben.

En soms kom ik, terwijl ik gewoon wakker ben, in een nachtmerrie terecht.

Ik mocht ergens voorlezen uit Boer Boris en ging vol vertrouwen naar de locatie. Al spoedig vulde de gezellige ruimte zich met hoogzwangere moeders met jong kroost. Binnen een mum van tijd kropen ongeveer vijftien baby’s en eenjarigen over de vloer.

Ik was niet gealarmeerd, want we krijgen vaak bericht dat kindjes van één al fan zijn van Boer Boris. Maar dat zijn kindjes van één in hun ééntje, en niet vijftien uit de kluiten gewassen baby’s die krijsend scharrelen over de vloer en totaal niet geïnteresseerd zijn in wat je daar staat te doen.

Ik begon dapper voor te lezen en te tekenen, en voor de drie kindjes van vier die er waren was het leuk, maar de vijftien baby’s en eenjarigen hadden geen boodschap aan mij en kropen voor mijn voeten of vielen hartverscheurend krijsend over stoelen.

Na twintig minuten schreeuwde ik naar de aanwezige moeders of ik wel door moest gaan met voorlezen. Ze hadden wel met me te doen, maar vonden toch dat ik door moest gaan, terwijl ik eigenlijk gehoopt had dat ze zouden zeggen: houd maar op.

Na nog eens een half uur mocht ik stoppen. Uitgeput ging ik naar huis voor een dutje, en het kon me niks schelen als ik droomde dat ik poedelnaakt in de verkeerde trein zat.

Written by Ted

24 november 2018 bij 09:53

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. :-)))))))

    beatrijs

    24 november 2018 at 11:07

  2. O, Ted, wat erg. Ik moet glimlachen maar begrijp helemaal dat het een nachtmerrie was. Ik hoop dat je een lekker dutje hebt gedaan na afloop en dat daarna de scherpe kanten van de ervaring afwaren. x

    selmanoort

    24 november 2018 at 12:23


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: