tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Naar de Duitse Boekenbeurs (4, slot)

leave a comment »

Daarna zat mijn taak erop. Ik kijk er met enige (zelfingenomen) tevredenheid op terug. Mijn Duits is niet heel goed, maar ik kan me uitstekend verstaanbaar maken en dat komt vooral doordat ik me niet druk maak over fouten. 

Ik had nog drie uur de tijd vóór de trein vertrok. Ik wandelde door de stad naar het staatsmuseum dat op dinsdag gelukkig wél open was. Onderweg kwam ik langs een kerstmarkt waar een oude heer zat te wachten tot iemand bij hem aanschoof om een spelletje schaak te spelen. Of hij een speelgenoot heeft gevonden weet ik niet, maar ik vermoed van wel, want het was vast niet de eerste keer dat hij daar zat. Ik moest verder, want in het museum wachtte Burne-Jones en tot mijn verrassing veel goede werken van topkunstenaars als Picasso, Braque, Beckmann, Schiele, Gauguin, enzovoort, enzovoort. Er was toevallig ook een tentoonstelling over Marcel Ducamp, dus die pikte ik ook mee. Wauw!

Het was toen nog maar tien minuten lopen naar het station; de treinen reden nagenoeg op tijd en alles was zo meegevallen – ik heb het eigenlijk boven verwachting leuk gehad, dus dank Letterenfonds! Vraag me de volgende keer maar weer! – dat twee lallende Nederlandse echtparen in de trein de pret niet meer konden bederven. Wel hield ik me heel stil, zodat niemand merkte dat ik óók een Nederlander was.

Written by Ted

1 december 2018 bij 08:42

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: