tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Pasta met portret

with 2 comments

In de NRC staat een kookrubriek van Janneke Vreugdenhil, een aantrekkelijke vrouw om te zien, en dat zullen we nu weten ook. In plaats van een nuttige foto staat sinds kort wekelijks een schaamteloos groot portret van haar bij een recept. Het ontgaat me volkomen wat daarvan de meerwaarde is, behalve dan dus dat het een leuke vrouw is om te zien, maar ik ben er eigenlijk principieel tegen dat er foto’s in de krant staan van mensen om geen enkele andere reden dan dat ze aantrekkelijk zijn.

Ik heb nog nooit een recept nagemaakt en ik denk ook niet dat ik het ooit zal doen, al ben ik vóór recepten van deze eenvoud: ze kookt pasta, doet daar gebakken en gekneusde peperkorrels bij en Pecorino. Dat is het. Ik kook op dezelfde manier en gebruik daar geen recept voor. Het enige dat je bij pasta nodig hebt zijn een paar ingrediënten van goede kwaliteit. Vaak heb je ze al wel in huis. Dus geen potjesspul (=suiker+zout+matige olie), maar gewoon een gesnipperd pepertje, knoflook en basilicum en verder niks. Ja, goede olijfolie sprenkelen over het volle bord. Kaas of beetje zout. Klaar.

Written by Ted

7 januari 2019 bij 06:53

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grappig. Dat viel ons ook op. De foto’s stralen iets uit van ‘toe maar, er gaat niets boven koken, het is echt hartstikke leuk’.
  Dat is het ook wel, en ik heb deze pasta daarom maar eens gemaakt. Erg lekker, want simpel. Ik wil er wel bij aantekenen dat de hoeveelheid zwarte peperkorrels te groot is, wil je de pecorino nog kunnen proeven. Of dat er bij moet staan hoe lang ze moeten roosteren zodat de scherpte eraf is.
  Overigens maak ik mij meer zorgen over het antihomorecept ondertekend door oa van de Staaij van de SGP. En die lachende foto erbij…daarvan krijg je gegarandeerd een voedselvergiftiging.

  Kate

  7 januari 2019 at 11:08

  • Ik denk na of ik erop moet reageren. Het standpunt van Van der Staaij is niet nieuw.

   Ted

   7 januari 2019 at 11:41


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: