tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Da Vinci & het DNA van Diederik

with 2 comments

Foto: AvroTros

Vanavond de laatste aflevering van Diederik & Da Vinci, een televisieserie waarin Diederik van Vleuten door het landschap van Leonardo da Vinci loopt en daarbij vooral zichzelf in beeld neemt, al of niet overmand door emoties. Constant denk je: hè, stel nou eens scherp op de achtergrond in plaats van op Van Vleuten, als hij weer eens in de weg staat van een kunstwerk of gebouw.

Deze manier van het alom aanwezig zijn van de presentator is in de mode. We hebben het Hans Goedkoop en Jeroen Krabbé eerder zien doen, en het best deed Huub Stapel het, vind ik, in een serie waarin de presentator door het decor van Napoleon loopt. Bij Van Vleuten – die ik bewonder – is het een beetje dóórgeslagen en een mooi voorbeeld was te zien in aflevering 3. Daarin benadrukt de presentator voor de zoveelste keer dat hij weer eens in zijn eentje iets mag aanschouwen waar normale stervelingen urenlang voor in de rij moeten staan. Hij mag een zeldzaam boek van 80.000 euro zonder handschoenen doorbladeren, en wat zie je hem doen? Hij likt aan zijn vingers om de bladzijde om te slaan (vast niet expres, maar toch). Van Vleuten die zijn DNA achterlaat alsof hij er zelf bij geweest is. Ik ben benieuwd wat voor sporen hij achterlaat in de laatste aflevering, want ondanks de hinderlijke aspecten vind ik de serie de moeite van het kijken meer dan waard.

Ook vanavond op tv de documentaire over Michael Jackson. Dat wordt opnemen en in etappes terugkijken, want vier uur beschuldiging achter elkaar zonder weerwoord lijkt me aan de zware kant.

Written by Ted

8 maart 2019 bij 10:07

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gisteravond weer besteed aan 3 afleveringen van de serie “Touch” (met Keither Sutherland, op Netflix). Fascinerend.
  Diederik & Davinci: dank voor de tip!
  Fijn weekend.

  beatrijs

  9 maart 2019 at 15:01

 2. Prachtig vond ik het. En ik dacht juist de hele tijd: o als ik nu zo vertel (met gepaste ontroering) dan zullen de kinderen op school toch ook gepakt kunnen worden door kunst en de wonderen van de wereld.

  Co

  11 maart 2019 at 07:39


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: