tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Amsterdam & de verloedering (2. De doekjes voor het bloeden)

leave a comment »

Eigen ontwerp

Ondertussen neemt de gemeente maatregelen om de overlast te beperken:

– Rondleidingen mogen niet meer. Zo probeert de gemeente de toeristen die monumenten komen bekijken de voet dwars te zetten. Alleen toeristen die met bier in de hand langs de straten gaan en tegen je voordeur pissen mogen nog. Behalve als ze in een groep van café naar café gaan, want dat geldt ook als een rondleiding. Ondernemers zijn over dat laatste heel erg boos, want zij vinden dat een kroegentocht geen rondleiding is, omdat er geen leiding gegeven wordt.

– Een ondernemersvereniging wil van het Wallengebied de grootste hoerenbuurt van Europa maken. Ik kreeg nog net geen brief in de bus waarin stond dat als ik hier wil blijven wonen, ik mijn huis en lichaam ter beschikking moet stellen aan de prostitutie en dat in ruil daarvoor ik een deel van de opbrengst zelf mag houden.

– Om de overlast voor de politie te beperken heeft de gemeente alle politiebureaus in de Wallenbuurt (dat is het gebied dat het hevigst lijdt onder toerisme) gesloten (Warmoesstraat en Beursstraat). De panden waarin die bureaus waren gevestigd zijn niet verkocht in het kader van stadsverbetering, maar aan projectontwikkelaars.

– De gemeente heeft de wildgroei van hotels in het centrum een halt toegeroepen, maar hotels die met een speciaal concept komen, mogen nog wel gevestigd worden. Dat betekent dat hotels die in hun businessplan hebben staan dat ze hotelkamers-met-bed willen bieden, er niet meer bij mogen, maar hotels die kamers-met-plant-naast-bed willen bieden, wel.

– Losgewrikte straatstenen? Uitpuilende afvalbakken? Troep op de stoep, dan wel poep, pis, kots, blik, glas, condooms, lege spuiten en wegwerpverpakkingen met etensresten? Bewoners kunnen de gemeente bellen, want de gemeente komt niet uit zichzelf kijken of de buurtbewoners wel de rommel achter de kont van toeristen hebben opgeruimd.

– Dat levert een nieuw probleem op, want als de bewoners die de troep achter de kont van toeristen opruimen uit de buurt vertrekken, wie moet het dan doen? 

– Van de gemeente mogen de bewoners van de oude binnenstad geen zonnepanelen en dubbele beglazing, omdat dat het karakter van de oude stad als afvalverzamelpunt en overgeefgebied verstoort. Straks moet iedereen van het gas af en wordt het gas steeds duurder, terwijl er voor bewoners van de Amsterdamse binnenstad geen alternatieven zijn. Die zullen dus vanwege de torenhoge energiekosten hun woningen moeten verlaten, waardoor Amsterdam, net als Venetië, een decor wordt. Niet voor toeristen, zoals Venetië, maar voor dronken feestvierders.

(Wordt vervolgd)

Written by Ted

16 april 2019 bij 07:26

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: