tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Luchtig in ondergoed

with 3 comments

ondrgoedIn de zomer is er altijd een dilemma: ga ik buiten zitten omdat het mooi weer is, of werk ik gewoon binnen door? In de praktijk komt het er meestal op neer dat ik buiten zit te lezen of te schrijven en dan ineens denk: o, ik moet dát nog op de computer doen! Dan hol ik naar binnen en ga ijverig zitten tikken. Vervolgens denk ik dan: het is zonde om met dit weer binnen te zitten, en ga dan weer naar buiten. Enzovoort.

Als het bloedheet is, zoals nu, is er geen dilemma: bij mij buiten is het veel te warm, dus ik blijf gewoon binnen. Waar het óók warm is, want mijn werkruimte is pal onder het dak. Maar ik heb maatregelen getroffen: er staat een ventilator achter de computer om die koel te houden. Ik zit daar weer vóór, dus vang het ventilatorwindje mee. Ik zit enkel in mijn onderbroek achter die computer en dat is heel goed te doen.

Nee, het is geen string, maar wel een niemendalletje. Heb ik via internet in China kunnen kopen, want in Nederland hebben ze flinterdunne niemendalletjes wel voor dames, maar niet voor heren. Dat zal wel te maken hebben met dat er bij mannen een onsje tot een pond geslachtsdeel in moet, en dat kan zo’n frutseltje zonder stevige elastieken band en ondersteuning niet dragen.

Maar ik heb nu dus uit China vier (merkloze, etiketloze) broekjes op de kop getikt: twee decente zwarte (ze zijn deels doorzichtig) voor achter de computer (ik kan plotseling naar het raam geroepen worden en dan moet ik toch over het Franse balkon kunnen hangen?) en twee witte voor onder een ecrukleurige linnen zomerbroek. Ze wegen (zonder inhoud) 45 gram; dat is 15 gram minder dan regulier ondergoed. Het lijkt verwaarloosbaar, maar het scheelt echt! Nóg dunnere broekjes, zonder dat de inhoud door de zwaartekracht alsnog tussen je knieën bungelt, zal ik wel nergens kunnen vinden, dus ik ben blij & tevreden.

Written by Ted

26 juli 2019 bij 07:10

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu nog af en toe een stevige wind en de boel waait ook nog lekker door Ted

  Wout

  26 juli 2019 at 08:31

 2. Daar zorgt de ventilator op stand 3 voor, Wout!

  Ted

  26 juli 2019 at 09:11

 3. Komkommertijd?

  Jouke

  26 juli 2019 at 16:31


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: