tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Stop met het onderuithalen van kleine zelfstandigen; teken de petitie!

leave a comment »

wc-dames-heren-zwartDe Auteursbond: ‘Het kabinet moet afzien van het plan om de zelfstandigenaftrek te verlagen. Hoewel de opbrengst van de verlaging zal worden besteed aan lastenverlichting voor iedereen, pakt de verlaging voor zelfstandigen onevenredig hard uit. De Auteursbond sluit zich daarom aan bij de petitie van belangenorganisaties om de aftrek op het huidige niveau te behouden en roept iedereen op om deze te ondertekenen.

“De verlaging van de zelfstandigenaftrek komt op een moment dat auteurs al te maken krijgen met hogere kosten, en voorgespiegelde verbeteringen in hun onderhandelingspositie en sociale zekerheid nog geen werkelijkheid zijn,” zegt Maria Vlaar voorzitter van de Auteursbond. “Daarom moet dit plan van tafel. Het kan niet zo zijn dat het kabinet de koopkracht verbetert over de ruggen van een groep mensen wiens positie al onder grote druk staat.”

Verlagen zelfstandigenaftrek
Het kabinet is van plan om de zelfstandigenaftrek vanaf 2020 in tien jaar te verlagen van euro 7.280,- per jaar naar euro 5.000,- per jaar. De voorgenomen verlaging komt samen met de afdrachtsvermindering per 2020 in de kleine ondernemingsregeling (KOR), waardoor zelfstandigen geen korting meer krijgen op hun btw-afdracht. Het kabinet is ook van plan om zzp‘ers te verplichten zich tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren. De wettelijke ruimte voor zzp‘ers om collectief te onderhandelen en samen hogere tarieven af te dwingen is daarentegen nog steeds zeer klein.

“Het is de hoogste tijd dat het kabinet niet met een onevenredige lastenverzwaring komt maar met een samenhangend pakket aan maatregelen voor makers dat genoeg sociale zekerheid en ruimte voor ondernemerschap biedt,” zegt Vlaar. “Daarom roep ik iedereen op de petitie te ondertekenen”.

Teken de petitie
De petitie van belangenorganisaties Zelfstandige Professionals, Zelfstandigen Bouw, Beroeps Organisatie Kunstenaars, Kunstenbond, en de Nederlandse Vereniging van Journalisten roept op om “de zelfstandigenaftrek op het huidige niveau te handhaven voor de zelfredzame zelfstandigen, zzp’ers en freelancers”.’

TEKEN HIER: https://www.petities.com/een_eerlijke_zelfstandigenaftrek

Written by Ted

10 september 2019 bij 16:21

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: