tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Vandaag in Antwerpen de Boekenleeuw en Boekenpauw!

leave a comment »

neus-3edrukVandaag gaat de reis naar Antwerpen, alwaar op de boekenbeurs de Boekenleeuw 2019 en de Boekenpauw 2019 worden bekendgemaakt. Ik mag een van de genomineerden zijn voor de Boekenleeuw; het juryrapport zegt dit over mijn Ze gaan er met je neus vandoor:

Is het een dichtbundel? Een thriller? Een liefdesverhaal? Dat is het allemaal en meer. In dit boek houdt de dichter, overmand door liefdesverdriet, het voor bekeken. Dat leidt tot ergernis en frustratie bij de letters van het alfabet. Zonder dichter zijn ze verloren. Ze proberen de dichter te verleiden om de pen weer ter hand te nemen en door een nieuwe liefde voor hun woordenvormer te vinden, maar niets lukt.

Met dit basisidee bouwt Van Lieshout een ontwapenend, fris en bij momenten hilarisch verhaal. Hij zuigt de lezer mee in een verraderlijk letterspel waarin letters personages worden en waarin verhaal briljant wordt verweven met het grafische aspect. De bundel zit vol humor en verrassende wendingen, en bevat spanning, geweld en ontroering. Van Lieshout toont zich een meester in het dollen met zijn lezer. Samengevat is Ze gaan er met je neus vandoor een leesbelevenis die een zekere leesmaturiteit van de jonge lezer vraagt, maar die hem dan ook rijkelijk beloont met een avontuurlijke reis doorheen letterenland. Een ritje op de roetsjbaan is er slappe hap tegen.

Zie voor de andere genomineerden en het commentaar van de jury’s hier en hier.

Written by Ted

30 oktober 2019 bij 06:30

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: