tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De hele kleuterklas fan!

leave a comment »

BB12-p7Vijf hartjes krijgt Boer Boris, een paard voor Sinterklaas van Chicklit.nl. Eline van der Plaat:

‘Ik ben al langer fan van Boer Boris en kon dan ook niet wachten om dit deel te gaan lezen. Ik ben zeker niet teleurgesteld! De tekst van Boer Boris – een paard voor Sinterklaas is weer prachtig op rijm geschreven. Hierdoor kom je als (voor)lezer in een soort ritme en leest het prettig voor. De tekst is relatief kort en hierdoor gaat alle aandacht uit naar de prachtige prenten. De prenten lopen steeds door dus per spread zie je steeds één grote illustratie. Ook kun je op elke prent het muisje vinden, wat soms nog best lastig is! En zoals je gewend bent van de boeken van Boer Boris, is er ook een pagina aanwezig waarop je enkel een prent ziet zonder tekst. Neem bij deze prent echt even goed de tijd om te kijken want die is werkelijk prachtig.

Dit boek is, door de makkelijke tekst, al geschikt om voor te lezen aan zeer jonge kinderen. Ik heb dit boek voorgelezen in mijn kleuterklas en zij waren helemaal fan! Doordat het verhaal is geschreven vanuit een probleemstelling waren de kinderen direct getriggerd en gingen zij zelf ook meedenken over hoe zij Sinterklaas zouden kunnen helpen.

Concluderend hebben Ted van Lieshout & Philip Hopman met Boer Boris – een paard voor Sinterklaas een prachtige aanvulling gemaakt op de Boer Boris serie. Het is niet nodig om de eerdere delen te kennen, alle boeken staan op zichzelf. Een perfect boek voor elke kleuter in de Sinterklaasperiode!’

Lees de hele bespreking hier.

Written by Ted

29 november 2019 bij 16:31

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: