tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Vrouw op verkeersbord. Maar hoe?

with 3 comments

verkeersbord

Er wordt geworsteld met verkeersborden. Is het wel des vrouws genoeg? Het poppetje dat er nu op staat wordt gezien als mannetje, omdat het geen rokje aan heeft en geen paardenstaart draagt (linksboven). En aangezien de vrouw wordt gekenmerkt door rokje en paardenstaart, heeft men een nieuw verkeersbord gemaakt (rechtsboven). Er zijn echter ook vrouwen die helemaal niet terug willen naar de rok en liever in een broek oversteken. Daarom is een versie gemaakt van een dame in broek (linksonder). Omdat de broek geassocieerd wordt met de man, zijn er wat meer vrouwelijke vormen in het figuurtje aangebracht en heeft zij een knotje op haar hoofd gekregen. Maar dat lange haar, al of niet in knot of staart, en een voluptueuze boezem zijn een doorn in het oog van vrouwen die er kortgeknipt willen bijlopen, in een broek als ze daar zin in hebben, en zonder push-up-bh aan. Volstaan hoge hakken niet (rechtsonder)? Nee, zeggen weer andere vrouwen, wij willen gewoon op platte schoenen mogen lopen. Het volk mag nu kiezen.

Written by Ted

24 januari 2020 bij 05:53

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik: en, wat zou jij prefereren ?
  Dochter van 11: ongelofelijk dat mensen hierover nu ook al een discussie starten met verkeersborden. Ik kan trouwens helemaal geen overstek plek bedenken waar alleen vrouwen zouden mogen willen oversteken.

  Beatrijs

  24 januari 2020 at 12:18

 2. Waarom een zwart poppetje? Dit is een prachtige kans om wit, zwart, man en vrouw gezamenlijk onderweg naar een inclusieve samenleving af te beelden. Nog beter, een commissie starten om uit te zoeken welke bevolkingsgroepen kunnen worden afgebeeld op dit verkeersbord. Hierbij niemand uitsluiten uiteraard, dat is iets van vroeger.

  Huib

  24 januari 2020 at 16:31

 3. Iedereen die niet op dit rolmodel/lelijke poppetje wil lijken wordt van de sokken gereden…waarom niet alleen een zebrapad tonen ? Lijkt me effectief genoeg..wie dat niet begrijpt zakt voor zijn/haar verkeersexamen !!

  Jeltje Hoogenkamp

  24 januari 2020 at 17:25


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: