tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Hollywood

leave a comment »

hollywood-wide_21d4Netflix is een zegen. De kwaliteit van de series die de betaalzender biedt is bovengemiddeld hoog en taboes die doorgaans worden ingegeven doordat uitzendorganisaties reclamemakers niet voor het hoofd willen stoten (die willen wel reclame maken in en rond programma’s vol geweld en uitbuiting, maar niet in en rond programma’s waarin bijvoorbeeld bloot wordt getoond) zijn overboord gezet. De censuur wordt bepaald door de kijker zelf: hij kijkt wel of hij kijkt niet.

Hollywood is een serie die niet de beste is die ik ooit gezien heb, maar wel amusant, niet in de laatste plaats doordat er taboes in aangesneden worden die niet passen bij het idee dat je hebt van het puriteinse Amerika: in Hollywood klussen jonge mannen die het proberen te maken in de filmindustrie bij als gigolo of hoerenjongen in een schimmig tankstation.

Het begin oogt waarheidsgetrouw, al passen de aankleding en het jargon niet helemaal bij de jaren veertig. Bovendien is de min of meer openlijke homoseksualiteit erg onwaarschijnlijk voor die tijd. Daar zit ook de fantasy-kant van het verhaal: in de laatste afleveringen klopt het verhaal totaal niet meer met de werkelijkheid, en daarmee worden probleemsituaties uit de weg gegaan die nu juist uitlichting hadden verdiend. Zo krijgt een zwarte actrice een rol die ze in werkelijkheid niet gekregen zou hebben en lopen twee homo’s hand in hand over de rode loper. De ongeloofwaardigheid maakt van de serie een sprookje, en dat past dan wel weer goed bij het codewoord dat klanten moeten gebruiken als ze in hun auto aan komen rijden en geen benzine willen hebben maar seks: Dreamland.

Kijken? Ja, want uniek.

Written by Ted

8 mei 2020 bij 07:00

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: