tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Og3ne

with one comment

Heeft de coronacrisis ook iets goeds opgeleverd? Zeker wel. De Home Isolation tracks van Og3ne. De laatste weken ben ik verslaafd geraakt aan het kijken op YouTube naar filmpjes waarin buitenlandse mensen reageren op deze groep van drie zusjes die de sterren van de hemel en onwaarschijnlijk goed close harmony zingen. Ze wonnen een talentenwedstrijd, zongen een paar jaar geleden voor Nederland op het Eurovisie Songfestival en scoorden bij de jury’s hoog, maar bij het publiek een stuk minder. Wat ietwat bitter stemde, want het is desillusionerend als kwaliteit het aflegt tegen quatsch.

Tijdens de coronacrisis zijn ze thuis gaan zingen, omdat een van de zusjes extra gevaar loopt als ze Corona zou krijgen. Vanuit hun huiskamers gaven ze de afgelopen maanden een soort miniconcerten die zo perfect klinken, dat ik niet snap hoe het mogelijk is. Nergens een valse noot, perfecte timing; het is allemaal zo harmonieus en fraai gedaan, dat ik verwacht dat er op een bepaald moment iemand komt die zegt dat het een sprookje is. Misschien werken ze met autotune of andere apparatuur die vlekkeloos maakt, maar zelfs als dat zo is leveren ze excellent werk dat alleen tot stand gekomen kan zijn door innige en uitgepuurde samenwerking – ik zit regelmatig met kippenvel of tranen in mijn ogen, omdat mensen die hun kunst bloedserieus nemen – en dat doen de zusjes – mij nu eenmaal ontroeren.

De Home Isolationserie is nu afgelopen, maar alle filmpjes zijn makkelijk op YouTube terug te vinden, en zo ook de honderden – het lijkt wel een rage! – filmpjes waarin luisteraars laten zien hoe ze reageren op de eerste keer luisteren naar een song. Ik heb gekozen om een van die opnames te laten zien en wel van iemand die zich The Rage and The Worst noemt, omdat ik zijn reacties zo hartverwarmend vind. Hij kende Og3ne niet, is naar alle tracks gaan luisteren, en reageert in dit filmpje voor het eerst op het slotnummer dat Og3ne online heeft gezet: Straight to you, nota bene een eigen nummer van Og3ne, met een wonderschoon orkest achter zich en een al even mooi arrangement.

Written by Ted

30 juni 2020 bij 07:03

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vandaag in het jeugdjournaal.

    Co

    5 juli 2020 at 19:25


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: