tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Tell me your story – kleurige tentoonstelling in Amersfoort

leave a comment »

IMG_8269Overal waar nieuwe uitbraken van Corona gesignaleerd worden gaan musea weer dicht. Logisch, want het is dáár dat onverantwoordelijke mensen zich niets aantrekken van de anderhalvemetersamenleving en lallend, met bier in de hand en trekkend aan een joint door de zalen struinen om tegen de schilderijen aan te pissen. Nee, dan in de straten van het centrum en in vliegtuigen, waar de oplettende burger er nauw op toeziet dat men niet op elkaars lip zit zonder die eerst gedesinfecteerd te hebben.

Voor ook hier de musea weer sluiten ben ik dus gauw naar Amersfoort gereisd voor de tentoonstelling Tell me your story in de Kunsthal Kunstkade – die weliswaar nog tot 30 augustus te zien is, maar ja, je weet dus maar nooit hoe lang het nog kan.

Ik was er vroeg; er was verder geen kip. Ik liep er in mijn eentje rond, wat natuurlijk fijn was. Toen ik wegging waren er wel wat mensen op deze tentoonstelling van kleur, maar alle bezoekers waren kleurloos.

De tentoonstelling beslaat ongeveer 100 jaar kunstenaars van kleur uit Amerika. Ik vond het knap lastig om de kwaliteit van de kunstwerken in te schatten; mijn referentiekader is behoorlijk wit, en dat was dan ook de reden waarom ik graag naar deze expositie wilde, en waarom ik deze Tell me your story een absolute aanrader vind. Maar er inhoudelijk iets over zeggen, durf ik niet. De laatste tijd is het me te vaak overkomen dat ik uitgemaakt werd voor rotte vis als ik iemands mening niet deelde, en ik heb net iets te vaak ingewreven gekregen dat als je niet tot een specifieke groep behoort, je niets inhoudelijks te berde hebt te brengen over uitingen vanuit die groep.

In dit geval vind ik dat niet erg, omdat ik sowieso vind dat iedereen zélf kennis moet nemen van deze expositie, en wie daar geen tijd voor heeft, heeft een heel aardig alternatief door de catalogus aan te schaffen, die nog geen 15 euro kost.

Op de (eigen) foto: Devan Shimoyama, Countdown (2019)

Written by Ted

14 juli 2020 bij 13:15

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: