tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Boodschappen doen? Mondkapje op!

with 3 comments

mondkapje-opHet was ook te mooi om waar te zijn. In april en mei was het heerlijk in het centrum van Amsterdam: omdat de toeristen weg waren, was het uitgestorven in de binnenstad en konden de bewoners zélf weer eens een keer naar de geveltjes kijken. Hoog, Sammy, kijk omhoog, Sammy. Dat kan onder normale omstandigheden niet omdat er dan een toerist onder je fietswiel loopt.

Inmiddels zijn de toeristen terug – niet de toeristen die komen voor de fraaie gevels en de musea, maar de toeristen die komen voor de drank, de drugs en het gratis poepen, plassen en kotsen tegen je voordeur. En omdat het er (weer) zo veel zijn, moeten nu de bewoners van de buurt waar ik woon een mondkapje op als ze een boodschap gaan doen. Om dit duidelijk te maken, zijn met liefde, vakmanschap en uiterste zorgvuldigheid borden in de buurt geplaatst.

Written by Ted

9 augustus 2020 bij 09:56

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wat een viespeuken ja. Voordeur onder schrikdraadstroom voor als ze er tegen aan pissen? Of een boksbal plaatsen die binnen 1,5 mtr. van je voordeur/gevel uit slaat? Maar of dát zal helpen als ze zo stoned zijn als een garnaal of dronken als een zinkend schip. Leef met je mee Ted.

  Wout

  9 augustus 2020 at 10:53

 2. Ik kom zelf erg graag in Amsterdam, voor zijn musea, concertzalen, boekhandels (of kinderboekhandels – elke grote stad in Nederland heeft er wel één, daar kunnen wij Belgen nog een voorbeeld aan nemen)… Ook ik vind het er gewoon te druk, en dan mijd ik nog de allerpopulairste plaatsen! Echt jammer, want ik kom er zo graag. Ik begrijp je ergenissen, meneer van Lieshout! Laat die tweede/derde golf maar snel komen (;

  Jochen

  11 augustus 2020 at 23:51

  • Nou nee, op een nieuwe coronagolf zit ik zeker niet te wachten. Maar wat wel teleurstellend is, is dat de gemeente, naar het zich laat aanzien, de gelegenheid van de eerste golf niet te baat heeft genomen om stelselmatige veranderingen aan te brengen in het beleid ten aanzien van de vulgairste vorm van toerisme. De stad ontvangt graag toeristen die willen genieten van de schoonheid van de stad en de musea, maar die mensen worden weggehouden met restricties; de mensen die zich nergens iets van aantrekken krijgen juist alle ruimte.

   Ted

   12 augustus 2020 at 06:47


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: