tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Betaalde seks vs. huishoudgeld

leave a comment »

Gisteren was op het nieuws dat er vanuit het CDA een initiatief is om betaalde seks te verbieden. Ik schreef op Facebook/Twitter:

‘CDA wil betaalde seks afschaffen. Dus dames, geen huishoudgeld meer, geen parfummetje, geen weekendtripje, geen gouden ketting en geen etentje buiten de deur meer met rozen, rumbonen en rode wijn. Seks moet voortaan gratis. :-)’

Sommigen begrepen wat ik daarmee bedoelde, maar velen niet en gingen ermee de “seksistische” toer op door aan te voeren dat het ook voor heren geldt. – Ja duh.

Waar ik op doelde was dat als iemand onbetaalde seks wil, hij/zij wel degelijk moet investeren. Soms kost verleiden – zoals investeren in liefde heet – niks, maar meestal gaat het dan om iemand die van zichzelf aantrekkelijk is: een mooi gezicht, een begeerlijk figuur, aantrekkelijke status, veel geld, macht, enzovoort. Maar voor de meesten van ons, die minder gezegend zijn, moet er toch wat meer aan te pas komen: een bloemetje (kost al gauw een tientje), een flesje wijn, een kaarsje, een etentje, een avondje uit, een kettinkje, een stropdas, een lingeriesetje, enzovoort, enzovoort (je bent zó een paar honderd euro kwijt) en dan hoop je dat je genoeg betaald hebt om degene op wie je een oogje hebt het bed in te lokken.

Waarmee ik wil zeggen: onbetaalde seks bestaat eigenlijk niet. Je hoeft er weliswaar niet altijd geld voor te betalen, maar zonder investering – denk ook aan het investeren van tijd en moeite – komen de meeste mensen niet aan de gewenste hoeveelheid (onbetaalde) seks.

Ik speelde in op het voorstel van het CDA waarin het specifiek gaat om betaalde seks die door vrouwen wordt aangeboden; vandaar dat ik het woord ‘dames’ gebruikte. Ik gebruikte ook de term ‘huishoudgeld’, omdat vroeger vrouwen stopten met werken als ze trouwden en dan volledig afhankelijk waren van het loon van hun man. In de wet stond dat vrouwen hun man moesten gehoorzamen en dat ze aan ‘de huwelijkse plicht’ dienden te voldoen. Gratis neuken dus. In plaats van een honorarium kregen ze huishoudgeld.

Ik hoop dat het nu duidelijk is. 🙂

Written by Ted

4 september 2020 bij 08:26

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: