tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De boekhandels zijn dicht, maar de boeken niet, hoor!

leave a comment »

Beetje “pech” is het wel: mooie recensies van mijn nieuwe boek, Wat is kunst?, maar je kunt het boek niet gaan halen, want de boekhandels zijn dicht – ik kreeg een déjà vu, want hetzelfde gebeurde ook al met Muggemietje en met Bloot, die eerder dit jaar verschenen. Maar gedeelde smart is halve smart, want dit overkomt natuurlijk heel veel schrijvers.

Beetje pech is het wel: mooie recensies van mijn nieuwe boek, Wat is kunst?, maar je kunt het boek niet gaan halen, want de boekhandels zijn dicht – ik kreeg een déjà vu, want hetzelfde gebeurde ook al met Muggemietje, dat eerder dit jaar verscheen. 

Gelukkig bieden de meeste boekhandels online boeken aan en hebben ze ook mogelijkheden om het boek op tijd bij je thuis te krijgen. Dus schakel de lokale boekhandel in als je een boek vóór de kerst in huis wilt hebben. Misschien wel dít boek. Hier zijn wat quotes uit de pers:

Mirjam Noorduijn (NRC): ‘Onconventioneel denker en kinderboekenauteur Van Lieshout waagt zich aan een kunstdefinitie. Een raamvertelling en een reeks rijk geïllustreerde anekdotes maken een hybride boek dat zelf ook een kunstwerk is.’ (*****)

Pjotr van Lenteren (Volkskrant): ‘Van alle boeken die hij aan kunstonderwijs wijdde, is dit wel het summum. Intelligent, afwisselend, rijk, scherp, toegankelijk, geestig.’

Toin Duijx (Friesch Dagblad): ‘Een meester in de kunstopvoeding van kinderen. Een verrassend, humoristisch, schitterend vormgegeven, goed gedocumenteerd, leerzaam boek.’

Marjolijn de Cocq (Het Parool): ‘Verplichte leeskost voor politici in een tijdsgewricht waarin de kunsten zo onder druk staan.’

Paola van de Velde (de Telegraaf): ‘Het boek – dat zeer geschikt zou zijn als lesboek voor de CKV-vakken – is een heerlijke ode aan de kunst, laagdrempelig geschreven en vol laconieke humor, die zo kenmerkend is voor auteur en illustrator Ted van Lieshout. Leuk voor jongeren, maar zeker ook een aanrader voor volwassenen die op een luchtige manier meer te weten willen komen over kunst met een grote K.’ (****)

Annemarie Terhell (Kidsweek): ‘Als je dit mooie boek uit hebt, ben je een stapje dichter bij het antwoord.’ (****½)

Written by Ted

17 december 2020 bij 05:00

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: