tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Kijk nog eens om naar boeken die vorig jaar verschenen

with 2 comments

Foto door rikka ameboshi op Pexels.com

De meesten wilden het jaar 2020 maar zo gauw mogelijk achter ons laten. Maar voor veel kinderboekenmakers komt de klap van 2020 nog. Ze hebben vorig jaar een fiks deel van hun inkomen verloren doordat lezingen en optredens niet doorgingen, en in 2021 krijgen ze te maken met de inkomstendaling die Corona heeft gehad op de verkoop van hun boeken, want in april komt de royalty-afrekening over het afgelopen jaar. Hoewel de verkoop van boeken minder te lijden heeft gehad dan tal van andere sectoren, is de malaise er voor menigeen niet minder om. Anders dan films waarvan de premiere is uitgesteld, zijn veel boeken toch verschenen, doorgaans zonder overleg met de auteurs, die natuurlijk even hard gewerkt hebben aan hun boek, maar nu voor een flink magerder resultaat. En veelal moesten ze het ook met minder aandacht voor hun boek doen, omdat het nieuws overheerst werd door Corona.

Januari en februari zijn maanden waarin niet zo veel boeken verschijnen als in oktober en november. Nu zou een mooie tijd zijn om nog eens om te kijken naar boeken die vorig jaar zijn verschenen en de kans niet kregen om te shinen.

Written by Ted

6 januari 2021 bij 04:32

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goed plan Ted. In de nieuwsbrief van mijn favoriete boekverkoper stond: ‘Ik had/heb gek genoeg af en toe medelijden met de boeken in de winkel. Zo veel moois, en niemand die het ziet. Ik spreek ze af en toe bemoedigend toe, dat ze vooral wel essentieel zijn.’

    Deborah

    6 januari 2021 at 13:09


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: