tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Efficiënt zorgsysteem

with 2 comments

Foto door Matilda Wormwood op Pexels.com

Alle maatregelen met betrekking tot Corona zijn er niet zozeer op gericht om te voorkomen dat mensen het virus krijgen, maar om ervoor te zorgen dat ze het niet allemaal tegelijkertijd krijgen. Want dat kunnen de ziekenhuizen niet aan. Met name bij de eerste golf moesten Nederlandse patiënten naar Duitsland, omdat de Nederlandse ziekenhuizen overbelast waren.

De eerste protesten kwamen van ziekenhuispersoneel dat overbelast werd en dat weliswaar cruciaal werd gevonden door de overheid, maar niet cruciaal werd gehonoreerd, laat staan ontlast. Daarna kreeg je de corona-ontkenners die nu zelfs, in navolging van trumptrash, het Amsterdamse Museumplein wilden bestormen.

Gek genoeg demonstreert niemand tegen de schande die in de afgelopen decennia heeft plaatsgevonden: door fusies en bezuinigingen zijn massaal ziekenhuizen opgedoekt en is het zorgsysteem uitgekleed, zogenaamd om het rendabel en efficiënt te maken.

En nu zien we wat ze met “efficiënt” bedoelden: het zorgsysteem is zo karig en uitgeput, dat het patiënten die wachten op een operatie buiten moet laten staan. Waarom niemand dáár boos over wordt, begrijp ik niet.

Written by Ted

18 januari 2021 bij 06:37

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Precies! Dat vragen wij ons ook weer iedere dag af hier. En dat mensen dan toch weer massaal op partijen stemmen die dat beleid al jaren voeren. Of op mensen die alleen aan zichzelf denken in naam van het volk, en ondertussen zorg onderwijs en wonen verkocht hebben aan de hoogste bieders. Het is werkelijk niet te bevatten dat je daar niemand over hoort.

  Kate

  18 januari 2021 at 08:55

  • Helaas hebben alle partijen in de loop der jaren in mindere of meerdere mate aan dat beleid meegewerkt.

   Ted

   18 januari 2021 at 09:12


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: