tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Jonge illustratoren, opgelet! Zin in 20.000 euro?

leave a comment »


Van 6 april tot en met 23 augustus 2021 kunnen jonge illustratoren zich weer inschrijven voor de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen. De prijzen zijn in 2007 in het leven geroepen om startende vakmensen een duwtje in de goede richting te geven. De Fiep Westendorp Foundation stelt een bedrag van € 20.000,- (voor iedere winnaar) beschikbaar waarmee een bijzonder project kan worden uitgewerkt dat zonder financiële hulp niet uitvoerbaar zou zijn. Elke twee jaar worden de prijzen uitgereikt aan maximaal drie jonge Nederlandse illustratoren.

De prijzen zijn bedoeld voor illustratoren die niet langer dan 0 tot 36 maanden vóór de toekenning van de prijs een (illustratie)opleiding dan wel een vervolgopleiding hebben afgerond. Er geldt een maximumleeftijd van 29 jaar. De illustratoren hoeven geen kinderboekillustratoren te zijn, maar kunnen illustratoren van diverse disciplines te zijn. Meer informatie, voorwaarden voor deelname en een inschrijfformulier zijn te vinden via de website.

De prijzen zullen in december 2021 tijdens de Fiep Westendorp Biënnale voor de achtste keer worden uitgereikt. De drie illustratoren die in 2019 ieder een stimuleringsprijs van € 20.000,- hebben ontvangen zijn: Jip van den ToornPuck Koper en Iris Lam. Zij zullen hun projecten presenteren tijdens de Fiep Westendorp Biënnale.

Voor vragen kan contact opgenomen worden via info@fiepwestendorp.nl

Written by Ted

13 april 2021 bij 14:38

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: