tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Na AstraZeneca gaat het leven vooralsnog gewoon door

with 4 comments

Afgelopen zaterdag 17:30 uur kreeg ik AstraZeneca, waarschijnlijk omdat een jonger iemand het niet aandurfde (ik ben met mijn 65 net te oud voor de voorrangsroep 60-64). Velen zijn nu bezorgd dat ik dood neerval vanwege de trombose, dus ik wil bij dezen laten weten dat ik nog steeds in leven ben. Natuurlijk kan het nog misgaan, maar vooralsnog lijkt het erop dat ik het ga redden.

Voor de ongerusten en nieuwsgierigen, dit is wat ik van de vaccinatie gemerkt heb: de plek waar de spuit erin is gegaan, is twee dagen gevoelig geweest, precies zoals bij de reguliere griepprik. Maandagochtend bleek dat ik meer dan drie ons gewichtsverlies had. Omdat ik mij iedere ochtend op hetzelfde moment weeg, kon ik zien dat het niets te maken had met maag- of darminhoud. Mijn lichaam heeft op het vaccin gereageerd door hard te gaan werken. Daaruit valt op te maken dat het lichaam heftiger zou kunnen reageren dan het mijne deed: maandagavond kreeg ik heel kort een niesbui. Duurde ongeveer 15 seconden. Vanaf dinsdagochtend heb ik geen reactie die ik in verband kan brengen met de vaccinatie. Ik heb mij niet misselijk gevoeld, ben niet grieperig of verkouden geweest. Ik heb ook geen hoofdpijn, die wel in verband wordt gebracht met trombose in het hoofd.

Dit zegt dus niets over hoe een ander op het vaccin reageert, maar het laat wel zien dat je ook gewoon géén noemenswaardige reactie kunt hebben op dit vaccin.

Ik zal er verder niet om liegen: als ik de keuze had gehad welk vaccin mij zou worden toegediend, had ik op grond van de mediahype een ander middel gekozen. Maar ik ben me er wel van bewust dat elk vaccin een zeker risico met zich meedraagt. Als een pandemie als deze alleen bestreden kan worden doordat voldoende mensen zich laten inenten, dan beschouw ik het mede als mijn taak om mee te helpen met het terugdringen van de risico’s. Als je je laat inenten, ook als je een beetje bang bent, doe je dat niet alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen.

Written by Ted

16 april 2021 bij 06:24

Geplaatst in Diversen

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hoi Ted, met 69 jaar zit ik nog altijd op een uitnodiging te wachten. Niet in de stress, want stress is slecht voor je weerstand. Zelf hoopte ik op het Jansen-vaccin, omdat je dan aan 1x inenten genoeg hebt. Maar dat is uit de handel genomen, omdat er na 7,2 miljoen vaccinaties 6 mensen ernstig ziek werden, van wie er 1 is overleden. Astra-Zeneca overkwam hetzelfde. Het is veruit het meest gebruikte middel en zorgt ervoor dat Groot-Brittannië – voor 50% ingeënt – momenteel per dag minder corona-doden betreurt dan Nederland, terwijl het 4x meer inwoners heeft. Die totale miscalculatie van mensen als het om vaccinatie-risico gaat is absurd, maar had wel verkleind kunnen worden als de overheid wat opener met dit soort risico’s zou omgaan. Elke jaar worden er 170.000 kinderen gevaccineerd tegen ernstige ziekten. Van hen worden er gemiddeld 4 of 5 ernstig ziek, in elk geval zo ernstig dat er een ziekenhuisopname nodig is. En van die 4 of 5 kinderen overlijdt er gemiddeld 1. Waarom dit buiten de publiciteit wordt gehouden weet ik niet zeker, maar ik denk dat het met de afgenomen gezinsgrootte heeft te maken. Als je 3 of 4 kinderen hebt die allemaal een ernstige kinderziekte kunnen krijgen neem je het vaccinatie-risico, want kinderziekten zijn besmettelijk en je wilt niet al je kinderen in het ziekenhuis hebben, of erger. Maar als je 1 kind hebt, wat dan?

  Daarbij kan natuurlijk ook de belabberde staat van het rekenonderwijs van invloed zijn. Ook bij minsters, want gisteren las ik dat er voor een aantal test-evenementen waarbij in totaal 200.000 mensen aanwezig zijn een bedrag van bijna 1 miljard is uitgetrokken om besmettingen te meten. Diverse bedrijven zijn momenteel aan het bakkeleien over waarom deze opdracht aan één bepaald bedrijf is gegeven en willen ook mee testen. Ja, logisch. Deel 1 miljard maar eens door 200.000: dat is 5.000 euro per getest persoon!

  Verder beste groet en sterkte voor iedereen,

  Peter

  Peter Smit

  16 april 2021 at 09:42

  • Ik gebruikte niet voor niets het woord ‘mediahype’. Nieuws is alleen interessant als er een erg kantje aan zit, en dus vergroten de media dat graag uit.
   Hopelijk ben je gauw aan de beurt!

   Ted

   16 april 2021 at 10:40

 2. Er zijn weiniger dierexperimenten doorgevoerd worden, schijnbaar, voor het coronavaccin. Omdat het een keer sneller gaan mocht. Als ik kon kiezen, zou ik een middel nemen dat niet op dieren getest is en met meer risico. En vervolgens van de lente en het leven genieten.

  Annina

  17 april 2021 at 15:51


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: