tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Ziggo’s voordeel heb een nadeel

leave a comment »

Klanten van Ziggo weten het: bij Ziggo is regelmatig de stekker eruit. Dan zit je zonder tv, zonder telefoon en zonder internet, als je een all-in-pakket hebt. Mede daarom heb ik voor mijn mobiele telefoon een abonnement bij een andere provider, zodat ik daar altijd op terug kan vallen.

Als Ziggo eruit lag, bleef tv-kijken tot op zekere hoogte mogelijk, omdat je programma’s kon bekijken die je eerder opgenomen had.

Kon, staat daar. Kón. Want dat kan niet meer. Ziggo is een grote omschakeling aan het doorvoeren en somt daar alleen de voordelen van op. De nadelen zijn onrustbarend – in mijn geval, hetgeen natuurlijk niets zegt over de aansluiting bij een ander.

Om te beginnen is na de omschakeling de kwaliteit van het beeld achteruitgegaan. Het wisselen van zenders duurt langer. De kwaliteit van opnames zijn beduidend minder en soms komen ze gewoon helemaal niet door, of niet goed. Een programma terugkijken zonder opname is ook een tour de force geworden.

Het heeft te maken met iets dat Ziggo niet goed (aan mij) heeft uitgelegd. De opnames die je maakt staan niet meer op je mediabox, zoals voorheen, maar in de cloud. Dus als je een eerder opgenomen programma wilt bekijken, moet het via wifi (of de kabel) uit de cloud gehaald worden, en dat levert automatisch kwaliteitsverlies op, omdat het van verder moet komen. En als er een zwak wifi-signaal is, kun je terugkijken helemaal op je buik schrijven. Trekt Ziggo nu de stekker eruit, dan kun je dus ook geen eerder opgenomen programma’s terugkijken, want zonder internet, zonder wifi, kun je die niet uit de cloud halen.

Daar is helaas niets aan te doen, behalve je abonnement opzeggen en een andere provider nemen. Maar die zullen wel hetzelfde systeem gaan hanteren. Maar de kans dat alle providers er tegelijkertijd uit liggen is minder groot. Dus: als je overweegt om een all-in-pakket te nemen: doe het niet. Hoe meer verschillende providers je hebt, hoe groter de kans dat je op de een of andere manier nog gebruik kunt blijven maken van internet.

Written by Ted

28 april 2021 bij 09:27

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: