tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Hugo de Jonge moet een poosje naar een onbewoond eiland

with 4 comments

Hugo de Jonge vindt dat je best een dagje zonder kunst kunt; kunst heet niet essentieel te zijn. Dat verklaart misschien waarom hij de minister is die over onze zieken waakt en niet over onze kunstenaars. Veel mensen die ervan overtuigd zijn dat kunst ertoe doet, zie je terug in musea en theaters; veel mensen die denken dat kunst er niet toe doet, zie je terug in het ziekenhuis.

Het best zou zijn om De Jonge in zijn nakie en zonder bagage te droppen op een onbewoond eiland en hem zelf te laten uitvinden dat kunst van levensbelang is, dat je zelfs doodgaat als je je dagelijkse portie kunst niet krijgt. Maar als dat te ingewikkeld of omslachtig voor hem is, kan hij ‘Wat is kunst?’ lezen, want daarin gebeurt precies dat: een meisje wordt op een onbewoond eiland gedropt en vindt uit wat kunst is en waarom je niet kunt leven zonder kunst.

Written by Ted

19 mei 2021 bij 07:52

Geplaatst in Diversen

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jaaaa! Gelukkig kunnen alle theater-, muziek- en tekenlessen vanaf vandaag weer ter plekken plaats vinden. Zoveel beter 🙂

  b3atrijs

  19 mei 2021 at 09:14

 2. Ik vind op een terras zitten niet-essentieel. Een boek lezen wel. Gelukkig mogen de bibliotheken vanaf morgen weer open!

  booksometea

  19 mei 2021 at 13:10

 3. het is natuurlijk ingewikkeld, want wat essentieel is is voor iedereen anders. Van mij mogen de sportscholen best dicht blijven, maar dat zal niet iedereen vinden denk ik. De musea open vind ik dan weer wel heel belangrijk, maar ja, volgens Hugo de Jonge kunnen we best een dagje zonder kunst. De één wordt gelukkig van de sportschool, de ander van kunst. Ik hoor duidelijk tot die laatste groep en verheug me nu al op mijn volgende museumbezoek. Maar wanneer is nog de vraag helaas. Gelukkig lees ik ook graag en heb ik nog wel een boek…….

  oehoeboeroe

  19 mei 2021 at 18:15

 4. en op een terras zitten vind ik inderdaad ook niet essentieel, maar het is wel fijn dat je nu de terrassen open zijn ook naar de wc kunt bij de horeca. Dat maakt een wandeling of fietstocht stukken relaxter 🙂

  oehoeboeroe

  19 mei 2021 at 18:16


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: