tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

“Boer Boris en Bakkertje Bas” is een smakelijk nieuw prentenboek in een iconische serie

with 2 comments

Fijne bespreking in dagblad Trouw!

‘”Boer Boris en Bakkertje Bas” is een smakelijk nieuw prentenboek in een iconische serie’, schrijft Bas Maliepaard over de allernieuwste Boer Boris:

‘Wat begon met een eenvoudig telboek, groeide uit tot een iconische prentenboekenserie met speelse verhalen van constante kwaliteit. Boer Boris en Bakkertje Bas is alweer het veertiende deel en hoewel het misschien niet het opvallendste verhaal uit de reeks is, levert het dankzij de soepel rijmende tekst – toegankelijk, maar rijk van taal – en de geweldige tekeningen toch weer een smakelijk voorleesboek op.

Boer Boris bestelt bij Bakkertje Bas (met blits blinkende vetkuif) een taart voor de verjaardag van zijn paard. “Natuurlijk, dat kan. Wat voor taart moet het zijn?/ Met nootjes? Met room? Chocola? Marsepein?/ O nee? Het paard mag dat allemaal niet?/ Het mag wel een taart zijn van haver en biet/ van gort en van gras en van stro en van hooi?/ Jazeker, dat kan, hij wordt lekker en mooi!”

En als bakkertje Bas met taart en al de sloot in rijdt, moet Boris hem komen redden.

Hopman excelleert in dit boek met zijn verrukkelijk gedetailleerde interieurs (die bakkerswinkel!) en stadsgezichten vol sierlijke, versierde gevels in frisse regenboogkleuren. Om je vingers bij af te likken.’

Written by Ted

19 juni 2021 bij 08:27

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Helemaal eens met Bas! Hier thuis is het moeilijk te zeggen wie nu het hardst naar een nieuwe Boer Boris uitkijkt: onze 4 jarige fan of de voorlezende ouders? Heerlijke reeks, het schrijf- en illustratieplezier spat er echt vanaf. Moge BB eeuwig blijven rondtuffen met z’n rode tractor!

  Jochen

  19 juni 2021 at 20:44

  • Leuk om te horen! Voorlopig stoppen we niet. Volgend jaar vieren we ons jubileum. Dan bestaat Boer Boris tien jaar en verschijnt deel 15!

   Ted

   19 juni 2021 at 21:48


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: