tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Winnaars Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen 2021

leave a comment »

De winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen 2021-2023 zijn bekend. De stimuleringsprijzen worden elke twee jaar door de Fiep Westendorp Foundation toegekend aan drie jonge illustratoren. De winnaars krijgen ieder een prijs van € 20.000,-. De prijzen van 2021 worden toegekend aan Femme ter Haar, Nik Heemskerk en Emile Weisz.

Femme ter Haar (25) gaat een graphic novel maken getiteld ‘De lege ruimte om mij heen omhelst me’ over hoe mensen verlies of gemis ervaren en de manieren waarop tijd deze ruimtes opvult of juist vergroot. De jury roemt de diepgang van haar werk en vindt dat Femme een duidelijk herkenbaar eigen signatuur heeft. Femme studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Nik Heemskerk (29) gaat de graphic novel ‘Tocht’ maken over Napoleons fatale veldtocht naar Moskou. ‘Tocht’ wordt gevisualiseerd met grote overzichtsplaten, bijzondere wetenswaardigheden en met humor. ‘Tocht’ legt bovendien een link met de huidige politieke situatie. De jury is onder de indruk van het kleurgebruik van Nik en vindt zijn werk erg origineel. Nik studeerde in 2018 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Emile Weisz (24) gaat een visuele ontdekkingsreis maken naar aanleiding van de dood van zijn stiefvader. Hoe ziet de plek eruit waar de doden heen gaan? Dit avontuur is niet alleen somber, maar heeft ook tragikomische kenmerken. De jury vindt het werk van Emile van zeer hoog niveau en heel consistent. Emile studeerde in 2020 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Written by Ted

30 september 2021 bij 16:40

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: