tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De Kinderboekenweek is op stoom (2)

leave a comment »

Tot ongeveer tien jaar geleden sloeg ik groep 1 tot en met 4 over als ik naar scholen ging. Daar wilde ik niet heen. Ik voelde me niet op mijn gemak bij kinderen jonger dan acht. Vooral van kleuters moest ik niets hebben. Ik had er slechte ervaringen mee. Dan was ik een mooi verhaal aan het voorlezen en dan kwam een kleuter naar me toe met, dacht ik, een interessante vraag, en dan zei die kleuter: ‘Ik moet plassen’. Daar had ik totáál geen boodschap aan. Dat kind dacht toch niet heus dat ik het op de pot ging zetten? Nee hoor, dacht ik, geef mij maar kinderen van groep 5, daar kun je mee lachen.

Daar kwam verandering in. Ik werd gedwongen om voor kleuters op te treden. Philip en ik maakten Boer Boris en toen móésten we wel naar de onderbouw. De eerste keer ging het schoorvoetend en met het zweet klotsend in de oksels, maar al heel snel kregen we door hoe kleuters “werken”. Zelfs peuters kregen we onder de knie. En toen we een keer vanuit de coulissen keken naar een piepklein jongetje dat een half uur voor ons optreden al gespannen zat te wachten in een overalletje en met rode laarsjes aan, smolten we voorgoed.

Van deze post op Instagram en Facebook smolten wij ook: Jesse Klaver leest voor uit ‘Boer Boris gaat naar oma’ aan zijn zoontjes. We wisten al dat die fan waren van Boer Boris, maar dat ze het nog steeds zijn nu ze wat ouder zijn, vinden we geweldig. En dat Klaver het voorlezen op deze manier promoot, ontroert ons, want voorlezen is het meest intieme contact dat je je kunt voorstellen: het is iets dat je voor elkaar doet zonder er iets voor terug te willen.

Vandaag lezen Philip en ik voor in Culemborg.

Written by Ted

9 oktober 2021 bij 06:22

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: