tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Het leven van een AH-medewerkster

with 2 comments

Ik schoot om kwart over negen in de ochtend de Albert Heijn in omdat ik één dingetje nodig had en scande het bij de zelfscankassa. Het bericht verscheen dat een medewerk(st)er zou komen controleren. Vaak meegemaakt: het is een beetje een vervelend gevoel, want iemand komt controleren of je geen winkeldief bent, maar doorgaans groet de medewerker je en vraagt beleefd of hij/zij even mag checken. Verder niks aan de hand.

Deze keer schoot een meisje van een jaar of achttien te voorschijn, greep langs mij naar het ding, scande het en ging er weer vandoor. Verbluft zei ik tegen haar rug: ‘Zegt u nou helemaal niks? Niet eens goedemorgen?’

‘U zegt toch ook niks?’ snauwde ze.

Ja, dacht ik, daar heeft ze natuurlijk gelijk in. De hele dag staat zo’n meisje te sloven om de winkel netjes te houden en de vakken gevuld, en dan komen daar akelige mensen die expres de boel komen verstoren. Ze stempelen met hun ongeveegde schoenen over je netgeboende vloer, lopen hopeloos in de weg als je de schappen aan het bijvullen bent, trekken uit die schappen ongevraagd spullen die je net keurig op een rijtje hebt gezet, plunderen de voorraad, werken op je zenuwen met hun irritante aanwezigheid en hebben dan ook nog het gore lef om beleefd bejegend te willen worden, enkel en alleen omdat ze niks gestolen hebben!

Het leven van een AH-medewerkster is ook zonder vervelende klanten al moeilijk genoeg; als we daar nou eens met zijn allen rekening mee houden, hoe veel mooier wordt de wereld dan? O ja, héél mooi.

Written by Ted

14 april 2022 bij 07:09

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Is ’t heus, lieve Ted? Ben je zo onheus bejegend? De volgende keer beter maar wat stelen. Ik ben er zeker van dat ze dan tegen je willen praten. En zo niet, dan zul je daar blij om zijn.

    Rolf Erdorf

    14 april 2022 at 09:14


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: