tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Boer Boris in het Zuiderzeemuseum!

leave a comment »

Zaterdag is het zo ver: dan gaat in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de tentoonstelling ‘Boer Boris is jarig!’ van start! Een half jaar lang kun je in het binnenmuseum terecht voor een heleboel Boer Boris. Er hangen schetsen en tekeningen van Philip Hopman en er zijn tal van spelletjes gemaakt die kinderen kunnen spelen, zoals puzzelen, wortels uit de grond trekken en eieren rapen. Philip en ik zijn eergisteren wezen kijken en we keken onze ogen uit bij het zien van al het moois.

Hier zie je Philip dolgelukkig in de enige echte BoerBoristractor die is nagebouwd, pal voor de ingang van de expositie, die met heel veel zorg is samengesteld en vormgegeven rond het werk van Philip.

En er is meer! Toen wij vorig jaar het verzoek kregen of we mee wilden werken aan een Boer Boristentoonstelling, was de vraag aan ons of we een speciaal boek voor het museum wilden maken. Wij waren meteen enthousiast en lieten ons in het buitenmuseum (een heus oud dorp met haventje dat aan het IJsselmeer is nagebouwd!) inspireren door de omgeving. Dat leverde – houd je vast! – een spiksplinternieuw boek op! ‘Boer Boris en het bootje’ is alweer het zestiende deel in de serie en verschijnt amper twee maanden nadat deel vijftien, ‘Boer Boris en de luchtballon’, is verschenen. Maar hol niet naar de winkel. Het boek is de eerste maand alléén in het Zuiderzeemuseum te krijgen; pas op 23 mei kun je het in het hele land krijgen. Daar ga je natuurlijk niet op wachten! Je neemt de trein, de fiets, de auto, de boot of de luchtballon en gaat naar Enkhuizen om de tentoonstelling te zien!

Written by Ted

21 april 2022 bij 06:05

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: