tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Roggebrood & filodeeg

with one comment

Ik vrees dat ik weer even moet klagen. Albert Heijn heeft de onhebbelijke gewoonte om een product uit de schappen te verwijderen zodra ze in de gaten krijgen dat ik het graag wil hebben. Brabants roggebrood kon ik tot voor kort in een groot filiaal van AH nog wel krijgen, maar nu niet meer. Wel drie soorten Fries roggebrood, want dat is wat smeuïger en behoorlijk zoet en daar zijn dus meer liefhebbers voor.

Iets anders waar ik erg blij mee was, was vers filodeeg. Plotseling had AH dat in het schap en daar kun je erg lekkere en leuke dingen mee maken. Zelf maken is filodeeg haast niet te doen, dus ik kocht het regelmatig. Wat ik natuurlijk niet zo opzichtig had moeten doen, want AH kreeg in de gaten dat ik het wou. Dus het verdween gauw weer uit de schappen. Waar eens het filodeeg lag, ligt nu de zoveelste variant pizzadeeg. Ik snap niet waarom AH zes soorten pizzadeeg moet hebben en dat daarvoor dan filodeeg moet wijken. Theoretisch biedt AH nog wel filodeeg aan, maar alleen uit de diepvries en uiteraard niet in de filialen waar ik wel eens kom.

Ik kan natuurlijk fietsen met een pruik en zonnebril op naar verder weg gelegen filialen waar ze mij niet kennen, maar ik heb AH een ongelooflijke slag weten toe te brengen. Online kun je in principe alles bestellen wat AH ook wijd weg aanbiedt, en daar kun je nog wel Brabants roggebrood krijgen en weliswaar niet het filodeeg van het eigen merk, maar wel filodeeg uit de diepvries, dus ik heb online besteld. Dat heb ik nooit eerder willen doen omdat het lopen of fietsen naar de winkel goed voor mij is, maar nood breekt wet.

Ik vond het spannend om te zien of het werkte, maar op ongeveer de afgesproken tijd belde een ontzettend vriendelijke jongen aan met een krat vol roggebrood en filodeeg en ik hoefde er verder alleen maar voor te betalen! – Nou, ik ben benieuwd hoe lang dit goed blijft gaan. Je zult zien dat zodra AH in de gaten krijgt dat ík het ben, ze de bezorgservice voor deze buurt opheffen. Maar zo ver is het nog niet.

Written by Ted

16 januari 2023 bij 07:20

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hoi Ted,

    ik heb hetzelfde, maar dan met kipkruiden. Ik gebruik daarvoor bij voorkeur kruiden van Rosa’s Cantina of van Santa Maria. Rosa heeft een rub van citroen met knoflook en koriander. Die moet je dan een paar uur in laten trekken, maar dan heb je ook wat. Maar nu zijn beide merken bij AH niet meer te krijgen. Het is allemaal Versteegen wat de klok slaat, niet slecht maar ook niet echt goed. Ik merk overigens toch een soort kaalslag in het aanbod. Heel veel van – bijna – hetzelfde, terwijl de speciale producten verdwijnen. Nou ja, sterkte!

    Peter Smit

    16 januari 2023 at 10:11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: