tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Transgenders ontkennen in hun bestaansrecht mag als het een reclamespotje is

leave a comment »

Huh, een opmerking die ik op Twitter maakte over discriminatie in de Sterreclame t.a.v. transgenders heeft mede geleid tot een aantal nieuwsberichten; lees het bericht onder meer hier:

https://www.nu.nl/…/reclamewaakhond-begint-onderzoek…

‘De Reclame Code Commissie (RCC) gaat zich de komende tijd buigen over het “flinke aantal” klachten dat ze heeft ontvangen over een radiospotje van de campagne Gendertwijfel. Dat heeft een woordvoerder van de RCC vrijdag gemeld. (…) Op sociale media krijgen de spotjes veel kritiek. “Hoever gaat de STER?”, vraagt schrijver Ted van Lieshout zich af. “Wat is het volgende? Reclame tegen homo’s?”‘

Lees in het bericht waarom de STER heeft besloten het spotje uit te zenden. Ook waarom de Reclame Code Commissie in een eerdere zaak vond dat het gaat om vrije meningsuiting. Mijn antwoord daarop:

Hier wordt een specifieke groep mensen benadeeld, beledigd, gekwetst en ontkend in hun bestaansrecht door een organisatie die het geld heeft om via de STER ruimte te kopen voor het in zeer brede kring herhaaldelijk uiten van hun “vrije mening”. Andere mensen hebben die financiële middelen niet, krijgen zonder betaling die ruimte niet en daarom is hier sprake van ongelijke behandeling en dus discriminatie.

Written by Ted

11 februari 2023 bij 10:18

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: