tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

tedvanlieshout.nl

with 6 comments

tedvanlieshout.nl

Written by Ted

23 januari 2014 bij 12:55

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het boek ‘Schuldig kind’ ontroert mij opnieuw heel sterk. Ik voel de jongen, die Ted van Lieshout nog steeds in zich lijkt te dragen, zo goed aan.Het boek is teder en kwetsbaar geschreven. Slik. Onthutsend is het juiste woord. Zonder ergens te zwaar te zijn, zonder- waar het hemzelf betreft- grote éénduidige verklaringen. Is hij beïnvloed door wat hem met ‘zijn meneer’ overkwam? Zeer zeker. Ieder van ons is altijd geworden door te zijn. Maar had Ted iemand anders moeten/kunnen zijn geworden/gewezen dan wie hij nu is? De vraag blijft open.
  Ik vind hem een begenadigd schrijver. Een ander boek van hem, ‘Hou van mij’, is één van de mooiste pronkstukken in mijn boekenkast. Ook in dit werk ontroert hij me vaak tot tranen toe. En dat ene zinnetje ‘hou van mij’ springt ook in zijn laatste roman weer helemaal naar voren…
  Ted van Lieshout, ik hou van je.

  111verhalen

  10 juli 2017 at 22:04

 2. Wat een fijne reactie, 111verhalen. Hartelijk dank!

  Ted

  11 juli 2017 at 06:34

 3. Ted, nog nooit heb ik de behoefte gehad om een reactie te schrijven aan iemand die ik persoonlijk niet ken. Zelfs niet als die iemand iets heeft gemaakt dat mij raakte. Ik raakte onlangs een soort van per ongeluk verstrikt in een van je boeken en dat wat je hebt geschreven raakte me enorm. Gek, want er is niets wat wij gemeenschappelijk hebben. Ik ben 40 en vrouw. Toen ik erover nadacht hoe het kon dat ik geraakt werd bedacht ik me dat het herkenning was. Terwijl dat welbeschouwd haast niet mogelijk is, omdat mijn leven geen overeenkomst vertoont met dat van jou. Ik moest bijna wel verder gaan met lezen. Nu heb ik de laatste bladzijde van het laatste boek dat ik van je kon lezen net uit. En ik weet wat ik wil zeggen. Je raakt, door je kwetsbaarste zelf te delen, het menszijn van de ander aan. Dat is de herkenning die ik voel. Dat is wat kunst is. Dank daarvoor Ted.

  Angelique

  4 april 2018 at 09:15

 4. Dank je wel, Angelique! Nu ben ik wel benieuwd welk boek het was dat je raakte!

  Ted

  4 april 2018 at 10:01

  • Beste Ted, al je boeken hebben me geraakt! Maar degene die ik als eerste las was “schuldig kind”. De toegankelijke manier waarop je diepgaande en “lastige” materie weet te beschrijven en waarmee je de lezer aanzet tot nadenken en zelfonderzoek is prachtig!

   Angelique

   4 april 2018 at 14:30


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: