tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

tedvanlieshout.nl

with 11 comments

tedvanlieshout.nl

Written by Ted

23 januari 2014 bij 12:55

11 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het boek ‘Schuldig kind’ ontroert mij opnieuw heel sterk. Ik voel de jongen, die Ted van Lieshout nog steeds in zich lijkt te dragen, zo goed aan.Het boek is teder en kwetsbaar geschreven. Slik. Onthutsend is het juiste woord. Zonder ergens te zwaar te zijn, zonder- waar het hemzelf betreft- grote éénduidige verklaringen. Is hij beïnvloed door wat hem met ‘zijn meneer’ overkwam? Zeer zeker. Ieder van ons is altijd geworden door te zijn. Maar had Ted iemand anders moeten/kunnen zijn geworden/gewezen dan wie hij nu is? De vraag blijft open.
  Ik vind hem een begenadigd schrijver. Een ander boek van hem, ‘Hou van mij’, is één van de mooiste pronkstukken in mijn boekenkast. Ook in dit werk ontroert hij me vaak tot tranen toe. En dat ene zinnetje ‘hou van mij’ springt ook in zijn laatste roman weer helemaal naar voren…
  Ted van Lieshout, ik hou van je.

  111verhalen

  10 juli 2017 at 22:04

 2. Wat een fijne reactie, 111verhalen. Hartelijk dank!

  Ted

  11 juli 2017 at 06:34

 3. Ted, nog nooit heb ik de behoefte gehad om een reactie te schrijven aan iemand die ik persoonlijk niet ken. Zelfs niet als die iemand iets heeft gemaakt dat mij raakte. Ik raakte onlangs een soort van per ongeluk verstrikt in een van je boeken en dat wat je hebt geschreven raakte me enorm. Gek, want er is niets wat wij gemeenschappelijk hebben. Ik ben 40 en vrouw. Toen ik erover nadacht hoe het kon dat ik geraakt werd bedacht ik me dat het herkenning was. Terwijl dat welbeschouwd haast niet mogelijk is, omdat mijn leven geen overeenkomst vertoont met dat van jou. Ik moest bijna wel verder gaan met lezen. Nu heb ik de laatste bladzijde van het laatste boek dat ik van je kon lezen net uit. En ik weet wat ik wil zeggen. Je raakt, door je kwetsbaarste zelf te delen, het menszijn van de ander aan. Dat is de herkenning die ik voel. Dat is wat kunst is. Dank daarvoor Ted.

  Angelique

  4 april 2018 at 09:15

 4. Dank je wel, Angelique! Nu ben ik wel benieuwd welk boek het was dat je raakte!

  Ted

  4 april 2018 at 10:01

  • Beste Ted, al je boeken hebben me geraakt! Maar degene die ik als eerste las was “schuldig kind”. De toegankelijke manier waarop je diepgaande en “lastige” materie weet te beschrijven en waarmee je de lezer aanzet tot nadenken en zelfonderzoek is prachtig!

   Angelique

   4 april 2018 at 14:30

 5. Beste Ted,

  Onze twee kinderen Noa (5) en Daniël (3) genieten erg van je Boer-Boris-boeken.
  Daniël merkte laatst op: ‘Ik wil graag “Boer Boris gaat naar school” lezen.
  En Noa wilde dat ook wel…

  Wie weet?

  Ik heb de kinderen beloofd dat ik hun wens in ieder geval aan de schrijver door zou geven.

  Met hartelijke groet, mede namens de kinderen

  Maartje Visser

  Maartje Visser

  22 augustus 2018 at 14:50

  • Tja, ik denk niet dat dát boek er komt. Als Boer Boris naar school moet, wie zorgt er dan voor de boerderij? Wie voert er dan de kippen? Wie melkt de koeien? Wie bewerkt het land?

   Ted

   22 augustus 2018 at 21:33

   • Beste Ted,
    Dank voor je reactie! Ik had zelf al iets dergelijks tegen mijn kinderen gezegd. Maar wilde me ook aan de belofte houden aan ze dat ik het ten minste kon vragen aan je!
    Hartelijke groet en we verheugen ons alweer op je volgende boek, ook als boer Boris niet naar school gaat..!

    Hartelijke groet,

    Maartje

    Maartje Visser

    23 augustus 2018 at 17:08

 6. Beste Ted.

  Vanaf het eerste boek ‘Boer Boris gaat naar zee’, ben ik verslaafd aan deze geweldige man met mooie ideeën. Alle boeken heb ik in huis, ook de vertelplaten voor in mijn vertelkast waarmee ik in de klassen van de Dreefschool in Haarlem voorlees.

  Ik ben oma van zes kleinkinderen en elke week pas ik twee dagen op, op vier stuks. De andere twee wonen in Bern. Daar gaat het als volgt als er gefacetimed wordt, het eerste wat er geroepen wordt is : ‘Oma, Boer Boris lezen’! Het beeldscherm aldaar vult zich met de hele pagina’s van de boeken. Allereerst dus het totale plaatje van de voor- en achterkaft, wat ik een gouden vondst vind. Afgelopen week leidde dat bij de Haarlemse kids tot grote hilariteit.
  Hieronder wat ons overkwam (verhaaltje van mij op mijn facebookpagina):

  “We hebben er een in huis, 1.8 jaar oud, die helemaal zichzelf blijft, bij zijn eigen ideeën, fantasieën en vooral bij zijn eigen grappen.
  ‘Wat zegt een koe?’ Een jaar geleden zei hij nog keurig ‘boehhh’ en een schaap zegt nu nog altijd ‘mèhhh’. Niets aan de hand.

  Prinsjesdag. ‘Kom we gaan kijken naar de koningin, naar de paarden en de koets’. Daar komt ie, hij wordt voorgereden en Maxima stapt statig in, glijdt voorbij en Olaf zegt: ‘in de tractor’… Wat? Dit is een koets Olaf, Nee, komt er stellig uit, een tractor!
  Te veel Boer Boris gepresenteerd gekregen?
  Volgend jaar is dat nog zo, ik geef het je op een briefje.

  Olaf, wat zegt een koe? ‘Mèhhh’, met grote pretogen en een schaterende lach, ook voor nu en altijd heb ik het idee.”

  Ik plaatste er de foto van de glazen koets bij én van de opengevouwen voor- en achterkant van ‘Boer Boris gaat naar zee’, waar zo schitterend de tractor met eveneens die grote wielen door paarden voortgetrokken wordt.

  Wat een verrijking voor de menselijke ziel!

  Hartelijke groet en we verheugen ons op het elfde boek.

  Madeleine Sanders- van Pampus

  Madeleine Sanders- van Pampus

  20 september 2018 at 08:31

 7. Wat een geweldig verhaal! Hartelijk dank daarvoor! 🙂

  Ted

  20 september 2018 at 11:29


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: