tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Morgen: Boer Boris en de dino!

with 3 comments

Morgen is het zo ver, dan wordt deel 19 uit de Boer Boris-serie gepresenteerd in Naturalis. Waarom in Naturalis? Omdat het boek ‘Boer Boris en de dino’ heet en toevallig gaat er in en rond Naturalis een grote tentoonstelling over dino’s van start. Er is namelijk een kudde van vijf triceratopsen in Amerika opgegraven en in de komende maanden komt er in vijf bibliotheken, verdeeld over het land, één triceratops te staan. In oktober komt de kudde dan in Naturalis in Leiden bij elkaar.

Hoe is het zo gekomen? Wel: ik had een Boer Borisverhaal geschreven over een dino waarin Naturalis voorkwam, en toen hebben Philip en ik aan Naturalis gevraagd of ze geïnteresseerd waren. Nou, zei Naturalis, wij zijn een tentoonstelling aan het maken over vijf triceratopsen, dus als die dino van jullie een triceratops is, dan zijn wij dolblij.

Nee, zei ik. Ja, zei Philip. Nou goed dan, zei ik. En zo is het gekomen.

Hier zie je ons boeken signeren die woensdag bij Naturalis komen te liggen. Wij zijn daar zelf ook, Philip en ik. We gaan voorlezen en tekenen en na afloop gaan we verder met het signeren van boeken voor iedereen die ter plekke een exemplaar aanschaft.

Written by Ted

11 juni 2024 bij 07:45

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ted, de uitgang -ops komt van het Griekse οπς = gezicht (met de 3 hoorns). Dus het is géén meervouds-s erachter, zoals jij het gebruikt. Het meervoud is dan ook triceratopsen!

    booxalivedotnl

    11 juni 2024 at 18:03

  2. Mijn zoontje is dol op de boer Boris reeks! Helaas leest dit dino boek vooral als een Naturalis marketing verhaaltje. Dit boek zou je gratis bij een Naturalis kaartje kunnen geven maar niet voor de volle prijs in de boekhandel moeten verkopen.

    Hopelijk de volgende keer beter.

    Joeri

    20 juni 2024 at 17:38

    • Ik wil er graag het volgende over opmerken. Zo nu en dan gaan we in op verzoeken van kleuters. We waren al een paar keer gevraagd of we niet eens een Boer Boris-deel konden maken over dino’s. Ik heb toen een verhaal geschreven over een dino die opgehaald wordt door een man die kaal is van Naturalis. We hebben toen besloten om contact op te nemen met Naturalis. Zij waren enthousiast en vroegen of die dino een triceratops kon zijn, omdat zij later dit jaar met een tentoonstelling over triceratopsen komen. Philip heeft toen besloten om de triceratops te tekenen. Zo is het gegaan. Je kunt dus met evenveel recht stellen dat Naturalis een marketing-tentoonstelling heeft gemaakt bij ons boek en dat je gratis het museum in zou moeten mogen als je het boek aanschaft.

      Ted

      24 juni 2024 at 17:54


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.