tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De alternatieve Woutertje Pieterselezing van Stefan Bosmans

with 9 comments

Written by Ted

7 maart 2012 bij 08:39

Geplaatst in Diversen

9 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Applaus!

    Ted van Lieshout

    7 maart 2012 at 08:49

  2. ☺☺☺

    Wilma Geldof

    7 maart 2012 at 09:25

  3. Hear, hear!

    Wieke van Oordt

    7 maart 2012 at 10:01

  4. Mooi, de zes regels van Bosmans! Chapeau!

    jannie

    7 maart 2012 at 10:13

  5. Mooie tweede lezing. En mijn complimenten aan Edward van de Vendel, die tenminste het juiste onderwerp heeft aangekaart. Tenslotte zijn bijde sprekers het met elkaar eens: dat bijna dwangmatige onderscheid dat telkens weer tussen kwaliteit (literair en dus moeilijk lees- en verkoopbaar) en kwantiteit (commercieel en dus eigenlijk slecht, maar wel goed verkoopbaar leesvoer) gemaakt wordt, is slecht. Bij welk ander product is kwaliteit een hinderpaal voor de verkoop? Edward heeft volkomen gelijk met zijn stelling: het is niet automatisch óf – óf. Als we dat maar goed onthouden, zijn we al een stuk verder. Wie kan daar nou bezwaar tegen hebben? Of ligt het aan het woordje bi? Do-re-mi-fa-so-la-si-bi?

    Rolf Erdorf

    7 maart 2012 at 10:52

  6. De discussie heeft zich hier voortgezet: http://www.verteleens.be/2012/03/06/toegankelijk-literair-of-bi-maar-doet-het-er-eigenlijk-wel-toe/
    Maar vanwege de wending naar een discussie op het persoonlijke vlak, ben ik afgehaakt.

    Ted van Lieshout

    8 maart 2012 at 08:08

    • Ja, erg vervelend dat een auteur om het gelijk van zijn stelling te bewijzen het verkoopsucces & de kwaliteit van zijn eigen boek inroept. Dan wordt discussiëren erg moeilijk.

      Karin Kustermans

      8 maart 2012 at 11:04

  7. Tja, in principe zelfs onmogelijk.
    Ik werd na afloop van de Woutertje Pieterse Prijs enkele keren aangesproken op het gegeven dat Edward van de Vendel in zijn lezing vooruit leek te willen lopen op het toekennen van de prijs door de winnaar alvast een trap te geven. Ik heb dat zelf op dat moment helemaal niet zo ervaren. Op mij kwam de lezing over als behoorlijk genuanceerd. Maar achteraf, na de lezing nogmaals tot me te hebben genomen, met inachtneming van het moment waarop de lezing werd uitgesproken, en de uitleg ervan tijdens de discussie op VERTEL EENS, zie ik wel wat die critici bedoelden. Het gaat niet zo ver dat ik mijn mening over de lezing herzie, maar in het voortzetten van de discussie had ik om begrijpelijke redenen geen zin meer.
    Dat neemt niet weg dat ik wel degelijk vóór een gecombineerde volwassenen-kinderjury ben, maar dan moet wel serieus ingegaan worden op de criteria. Hoe moeilijk dat is, laat Hans Hagen overtuigend zien.
    http://www.verteleens.be/2012/03/06/toegankelijk-literair-of-bi-maar-doet-het-er-eigenlijk-wel-toe/

    Ted van Lieshout

    8 maart 2012 at 11:48

  8. Ik vond het erg ongelukkig, en ongepast, dat die lezing werd uitgesproken net voor de bekendmaking van de winnaar van de WPP.

    Karin Kustermans

    8 maart 2012 at 12:25


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.