tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De winnaars van de Boer Boris Premies!

with 2 comments

Philip Hopman en ik zijn zo blij met het succes dat we hebben met de Boer Boris-serie, dat we elkaar helemaal vonden toen het plan opkwam om een fonds op te richten om iets terug te doen voor het kinderboekenvak dat ons zo vaak – maar lang niet altijd – gelukkig heeft gemaakt. Vanaf dat moment was het duidelijk dat het ’t Boer Boris Fonds zou gaan heten. Inmiddels hebben we samen het BBF opgericht, een bestuur geïnstalleerd, en besloten om gedurende een periode van vijf jaar elk jaar twee aanmoedigingspremies toe te kennen aan jonge/beginnende kinderboekenmakers.

Vanochtend heb ik, mede namens Philip en het bestuur, in De Taalstaat van Frits Spits mogen bekendmaken wie de eerste begunstigden zijn van de eerste twee premies. Het zijn D’Avellonne van Dijk & Loulou Drinkwaard van Uitgeverij Wilde Haren en Pim Lammers.

Hun inspanningen om tot een diverser kinderboekenlandschap te komen, hebben bewondering gewekt en verdienen aanmoediging. Zowel Uitgeverij Wilde Haren als Pim Lammers ontvangen een Boer Boris Premie van 5000 euro. Dit bedrag mogen zij naar eigen inzicht besteden.

Uitgeverij Wilde Haren – Illustrator D’Avellonne van Dijk en leraar Nederlands Loulou Drinkwaard richtten in 2020, geïnspireerd door de Black Lives Matter-protesten in Nederland, Uitgeverij Wilde Haren op met als doel het bijdragen aan een betere weerspiegeling van de multiculturele samenleving in kinderboeken. In hun uitgeverij is inclusiviteit, zichtbaarheid en diversiteit de norm. De boeken van Wilde Haren zijn in het hele land verkrijgbaar. https://www.uitgeverijwildeharen.nl/ info@uitgeverijwildeharen.nl

Pim Lammers – Al met zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, maakte Pim Lammers meteen duidelijk waar hij wil staan in het hedendaagse kinderboekenlandschap. Het wordt wel het eerste transgender-prentenboek genoemd. Ook in latere boeken heeft hij laten zien dat hij zich in wil zetten voor meer diversiteit en inclusiviteit in het kinderboekenlandschap. https://www.pimlammers.nl pimlammers@gmail.com

Written by Ted

18 juni 2022 bij 12:25

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hulde voor dit bijzondere initiatief – bedankt Ted en Philip

    Wout

    18 juni 2022 at 13:11

  2. Chapeau voor Philip Hopman en Ted van Lieshout.

    Jeanine van Rooij

    18 juni 2022 at 15:09


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: