tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Zwarte olijven

leave a comment »

Ik ben een lul, een zak, een slappe hap. Ik dacht dat ik niet te bedotten was, maar ik ben er toch ingetuind. Ik had ergens gelezen of in een consumentenprogramma gehoord dat als je zwarte olijven wilt, ze een beetje rimpelachtig moeten zijn, omdat ze dan rijp zijn. Zijn ze glad, dan zijn ze onrijp en als ze dan toch zwart zijn, zijn het zwart geverfde groene olijven.

Dus ik koop al enkele jaren zwarte rimpelige olijven. Ze heten Marokkaanse gedroogde olijven, en ik snapte ergens wel dat dat rimpelige kwam door het drogen, maar waarom zou je onrijpe olijven drogen, dacht ik.

Dus ik kocht weer een bakje en kwam dit tegen: een olijfblaadje. Diepzwart. Nou, ik weet wel dat olijvenbomen groen loof hebben, dus dat blaadje was meegeverfd met de olijven!

Ik wil bij dezen mijn excuses aanbieden aan alle lezers van mijn berichten die er klakkeloos en zonder aarzeling op vertrouwden dat ze altijd bij mij terecht kunnen voor de waarheid. Deze ene keer niet en ik geef het deemoedig en ruiterlijk toe.

Written by Ted

18 mei 2023 bij 10:27

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: