tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Draaien maar! is het thema van de Middag van het Kinderboek 2015

with 5 comments

MvhK WPP Draaien maar!De Middag van het Kinderboek verhuist naar 11 april, maar blíjft natuurlijk in de OBA! Enerzijds omdat menigeen geklaagd had dat september zo’n drukke maand is, anderzijds omdat bezuinigingen genoopt hebben om in de kosten te snijden. Daarom hebben de MvhK en de Stichting Woutertje Pieterse Prijs de handen ineengeslagen om, bij wijze van proef, samen op te trekken in de invulling van enerzijds de MvhK en anderzijds de uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs. Die dus voor het eerst óók gaat plaatsvinden in de OBA.

Uit de samenwerking is een gezamenlijk thema gerold: Draaien maar!

In de ochtend vinden weer drie workshops plaats. De workshop van Bas Maliepaard zat vorig jaar binnen twee dagen vol en daarom hebben we Bas gevraagd om de workshop Recenseren nog eens te doen voor mensen die vorig jaar buiten de boot vielen. Gelukkig heeft hij daar mee ingestemd.

Daarnaast hebben we Robert Alberdingk Thijm, een van de meest gevierde scenarioschrijvers van ons land – denk aan De Daltons en A’dam – E.V.A.. Robert verzorgt een workshop Scenarioschrijven.

Zoals gebruikelijk is de derde workshop in de goede handen van Gert Gerrits, die illustratie coördineert bij beroepsorganisatie BNO. Dit jaar ligt de nadruk bij de animatie, maar je kunt hem en zijn collega al je vragen stellen over de zakelijke kanten van het terrein dat de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers bestrijkt. Ook schrijvers kunnen baat hebben bij de informatie die de BNO kan verstrekken.

Als je deel wilt nemen aan een workshop heb je een toegangsbewijs nodig.  Vanaf 11 april 11:00 uur te verkrijgen via http://www.oba.nl/activiteit.middagvanhetkinderboek.html.

In het middagprogramma geeft Robert Alberdingk Thijm een lezing over zijn vak en komt Gioia Smid van de Fiep Westendorp Foundation vertellen over perikelen rond de totstandkoming van animatiefilms, zoals die over Pim & Pom. Alice Hoogstad maakt dit jaar het live-schilderij!

Voor dit deel van het programma heb je een toegangsbewijs nodig. Vanaf 11 april 11:00 uur te verkrijgen via http://www.oba.nl/activiteit.middagvanhetkinderboek.html.

Na de pauze neemt de Stichting Woutertje Pieterse Prijs het over. De Stichting maakt zelf bekend hoe hun programma eruit zal zien.

Voor dit deel van het programma heb je een apart toegangsbewijs nodig.  Vanaf 11 april 11:00 uur te verkrijgen via http://www.oba.nl/activiteit.woutertje.html.

Om iedereen een gelijke kans te geven op het bemachtigen van een – gratis! – toegangskaart, kun je pas vanaf 11 maart en vanaf 11 uur in de ochtend een kaartje verkrijgen via de site van de OBA. Voor de aparte onderdelen heb je een kaartje nodig; als je een kaartje hebt voor de MvhK kun je niet blijven zitten voor de WP-prijs, want in de pauze wordt de zaal ontruimd en moet je bij binnenkomst een toegangsbewijs voor de WP-prijs kunnen tonen. We doen dat zo omdat er bezoekers zijn van de MvhK die niet naar de prijsuitreiking willen en bezoekers van de prijsuitreiking die niet naar de MvhK willen. Op die manier hebben zo veel mogelijk mensen kans op een plaats voor het gedeelte dat ze willen bijwonen.

Ook voor een van de workshops heb je een apart toegangsbewijs nodig, maar het is niet meer nodig dat je dan óók een toegangsbewijs voor de Middag moet hebben, zoals voorheen. Wil je dus alleen naar een workshop en verder niets, dan heb je alleen een kaartje voor de desbetreffende workshop nodig. We gaan dit jaar wel extra goed letten op mensen die voor alle  zekerheid zich inschrijven voor meerdere workshops en zo moedwillig andere mensen beletten om een workshop te bezoeken. We weten nog niet wat we met de mensen doen die dubbele kaartjes bestellen, maar onze gedachten gaan uit naar schandpaal, tomaten, pek en veren.

Voorbeeld 1: wil je naar de workshop van Robert en naar de Woutertje Pieterseprijsuitreiking, dan heb 2 kaartjes nodig: één voor de workshop van Robert en één voor het laatste deel van het programma.

Voorbeeld 2: wil je naar de workshop van de BNO, naar de MvhK en naar de prijsuitreiking, dan heb je dríé kaartjes nodig. – En nou niet zeuren van o-wat-veel!: ze zijn alledrie gratis!

Voorbeeld 3: wil je alleen naar de MvhK, dan heb je alleen een kaartje nodig voor dat deel van de dag.

Zoals de afgelopen jaren kun je kaartjes bemachtigen via de site van de OBA. Je moet je daar registreren met je e-mailadres, omdat men anders geen adres heeft waar ze je kaartje naartoe kunnen sturen; je krijgt dat dus per mail. Je print het uit en neemt het mee. – Zo tegen 9 maart zal ik de procedure nog eens uitleggen en bekendmaken op welke site je moet zijn.

Let op! Schrijf de data in je agenda, want de kaartjes kunnen gauw weg zijn.

Written by Ted

27 februari 2015 bij 07:10

Geplaatst in Diversen

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Prachtig programma, ik plak het toestenbord vast vast aan mijn vingers en zet de wekker op 11 maart 11 uur!

  Kate

  27 februari 2015 at 11:10

 2. Dank je wel Ted, een heel verhaal!
  Hartelijks, Agnes

  Agnes Vogt

  27 februari 2015 at 11:48

 3. […] Vanaf overmorgen, 11 maart om 11 uur ‘s ochtends, kunnen kaartjes verkregen worden voor de Middag van het Kinderboek, de workshops en de uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs. Zie voor meer informatie over het programma hier. […]

 4. […] jaar te maken met veranderingen: De prijs vond in Bruna een nieuwe hoofdsponsor en de Middag verhuisde van september naar april. Samen kozen de organisaties voor het thema ‘Draaien maar’. De […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: